E, ovako treba... > Yamaha

Yamaha 9.9 ili 15ks razlika ?

<< < (3/3)

broker975fx:

--- Citat: Zox  25, 09, 2018, 18:40:52 posle podne ---Осећај "тежине" ванбродског мотора одређене масе при преношењу сопственом снагом је субјективан осећај.
Неком ће се од нпр. 40kg истеглити леви тестис, док ће друга особа то урадити са смешком на лицу. На то утичу многи фактори. Конституција особе, физичка спремност, године старости...

--- Kraj citata ---

Nikad necu zaboraviti kada sam namestao i borio se sa jamahom 9.9 4 takta, nas dva konja ne mozemo da je podignemo i uglavimo gde treba a da nam pritom motor ne upadne u vodu ili i mi sa njim. Gleda nas Zeljko sa 4 jula jedno 10 minita i nankraju besno ustaje i sam ga iz prve podigne i namesti iz nemoguceg polozaja, sve na krsta i ledja. E sada mnogu odavde znaju ko je Zeljko sa cetvrtog jula koji je tamo poznat kao Zeljko Sidras. Definitivno ima nesto do konstitucije coveka:) meni je licno draze da nosim dzak od cementa od 50 kg nego motor

CIVIJA:
Johnsona slicne tezine 9.9ks sam sam namestao skidao kad sam ga kupio. Sada nema sanse, kicma ne dozvoljava...
Ne bi to nikom preporucio, usines kicmu i buć - ode penta.

Sent from my SGH-I317M using Tapatalk

Zoran T:
Na kakav camac stavljas taj motor...15ks+katanac...generalno iskilavit ces se montazom i demontazom...nije isto dici ga i spustiti al sa 40kg uci u camac jos ako nema ponton i montirati bas svaki put je malo vise nezgodno

Drivee:
Ma nema sanse. Ja sam svoj uglavnom sam skidao, to je oko 50kg, non stop je problem i kako kazu ljudi gore, RIZIK da ne upadne u vodu. Ako ces da ga skidas non stop..uzmi manji. Nateglio sam se, jos me ledja bole. Sada nista ne skidam, samo zastita.

Zasto ga i skidas, obezbedi ga lepo i miran si. Za nekih 60-70 eura mozes dobru zastitu da uzmes, mislim na gps+onaj katanac sto ide na leptire. To kada stavis, jedino moze da odsece zrcalo ili sape a to nije mali posao a i kada ga odnese, nadjes ga GPS-om. Cim ga pomeri 50 metara dobijes sms poruku, uzmas motku i pravac..

Alexandar1912:
osnovni problem svega ovoga je sto ja camac ne ostavljam na vodi..posto sam ja s druge strane drine gdje nema marina i sigurnih mjesta za parking camaca...sto implicira da bi sa prvim mrakom nestao i camac i motor zajedno..desilo se to do sad milion puta,zato necu ni da pomisljam o ostavljanju na vodi..elem posto je u pitanju drina bolje bih se osjecao kad bih imao motor sa malo vise snage..drina je specificna u donjem toku,puno brzaka,bukova i cirkusa...yamaha 15ks je poteska danas sam je podizap,ali mercury 15ks je osjetno laksi,za bar 6-7kg je laksi koliko se meni ucinilo prilikom podizanja...a u pravu si iskilavio bih se sa yamahom..moze se ona podici daleko od toga,ali manevrisati okolo s njom je druga prica,merc mnogo nagodniji po tom pitanju...prebacujem se na potraznju merca...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju