E, ovako treba... > Plovila
Zagrizao sam i to bas....
Zoran T:
Svi gumenjaci s montaznim patosom i krmenom daskom su za kratku nogu...ajd ova yamahica s 4 ks i adapterom je ok ali 25 ks sa dugom nogom to vec ne bi bilo pametno...nije to plasticni ili metalni camac s krmenim zrcalom vec ima krmenu dasku zalepljenu za komore...za jaci motor pozeljno i rol bar po patosu i prednjim nosacem za volan i komande ili mu treba "balansero" napred...sa dvotaktnim 25-30 ks motorom to postaje opasno brz camac...bez rol bara
ce vrlo brzo krenuti da zvace camac...
tangabravo:
Sve je to lepo , al mi nije jasno kako iz temze uplovi u gružansko jezero jedino ako nisi preko kačera sajkaca , Vodi računa o opterećanju krmenog zrcala na gumenjaku pošto oće " var" između zrcala i kobasice vremenom da popusti , a za sve čamce sa krmenim zrcalom postoji proračun koliko konja sme da se kači
dalivul:
Super, Hvala na savetima.
Ovu Yamahu sam dobio uz camac to je bio dil. Quicksilver 380hd i 4 ks 4t yamaha 2011 god u solidnom stanju.
Sve za £750 sto nije puno. Camac je u super stanju.
Nisam ni planirao da nesto puno koristim ovu Yamahu....
Cekam neku hondu 25 ks na ebay da izleti i ona ce definitivno biti sa kratkom cizmom kako i pise u prospektu camca da je to maximum.
Ako je ne nadjem na ebay do sledece sezone pitacu zenu da mi kupii novu hahaha.
Narucio sam tockove ,adapter za pumpanje camca ( auto pumpa na bajonet) , 6 samo napumpavajucih prsluka za spasavanje i i jedva cekam sledeci vikend da zaplovim uz Temzu. 25648 25648 25648 25648
broker975fx:
Jes to, adapter je ok ali na metalnom ili plastikaneru. Hajd ako ti nije mrsko predstavi nam malo nauticku scenu na tvom ostrvu, koliko znam iz tog dela sveta iako je relativno blizu nismo imali ni jednog clana.
dalivul:
--- Citat: broker975fx 19, 09, 2018, 09:59:26 pre podne ---Jes to, adapter je ok ali na metalnom ili plastikaneru. Hajd ako ti nije mrsko predstavi nam malo nauticku scenu na tvom ostrvu, koliko znam iz tog dela sveta iako je relativno blizu nismo imali ni jednog clana.
--- Kraj citata ---
Stvarno ne bih znao kako to da predstavim...
Znam da za upravljanje camcima na ostrvu u praksi nije potrebna dozvola. Internacionalna se moze dobiti za 2 dana, predavanje i praktican deo. To je za camce ispod 11-12 m. Takvom mozete i na more i na reke, jezera.
Osiguranje je obavezno, postoji i registracija kod neke organizacije za zastitu zivotne sredine.
Sve u svemu , jako je jednostavno.Sve online!
Prikolice za camce kao i sve ostale manje prikolice nije potrebno registrovati. Jednostavno ste sami odgovorni za ispravnost iste.
Plovila ima jako puno na ostrvu i dostupna su, jos samo da je vise vremena da se koriste.
Evo i trenutne ponude na ebay.
https://www.ebay.co.uk/sch/Boats-Watercraft/1293/i.html?_from=R40&_nkw=fishing%20boat&_udhi=2460&_trksid=p2045573.m1684.l5985
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju