E, ovako treba... > Россия
Dilema: Ruski vanbrodski vs ostali
marke:
Jeste da nisam odgovorio ali mislim da je korisnije da ispravim pogresan izgovor nego saljivi saveti sta se radi bez rikverca. Ako vam takav humor ne smeta a ni meni ne smeta zasto bi vam smetalo ako se medjusobno ispravljamo.
Skoro da ni sam vise ne znam kako se nesto kaze od toliko ustaljenih gresaka poput bombina ili bonbina pa onda Sandolin iako se oduvek zove Sadolin i nikako drukcije. Ima tih primera million koji mi paraju usi a i drugi pocnu da pogresno izgovaraju.
Covek se uci dok je ziv - za to nikad nije kasno... 114 114 114
njegos68:
--- Citat: bobispeed 14, 02, 2014, 11:53:52 pre podne ---Ima li neka ruska masina na prodaju, po mogucnosti Neptun 23, ako ima sa alnaserom ako ne nabudjicemo...
--- Kraj citata ---
http://www.kupujemprodajem.com/Johnson-48-Neptun-23-10878035-oglas.htm?filter_id=418
STG:
--- Citat: njegos68 22, 02, 2014, 19:41:31 posle podne ---
--- Citat: bobispeed 14, 02, 2014, 11:53:52 pre podne ---Ima li neka ruska masina na prodaju, po mogucnosti Neptun 23, ako ima sa alnaserom ako ne nabudjicemo...
--- Kraj citata ---
http://www.kupujemprodajem.com/Johnson-48-Neptun-23-10878035-oglas.htm?filter_id=418
--- Kraj citata ---
Prava je grehota propustiti ovakvu priliku...
bobispeed:
Ma ne ljutim se ja nista. A za mene kao automehanicara je alnaser i bombina... Tako me ucili majstori i tako govore svi elektricari i mehanicari koje ja znam. A sto se tice da su to strane reci pa naravno da jesu jerbo Srbi nisu izmislili motor, pa tako da nisu ni smisljali nazive delova. Voleo bi da cujem razgovor izmedju dva majstora a da ne izgovore ni jednu stranjsku rec... ha... Znate koliko majstora poznajem koji kad ne znaju da kazu sta su radili na kolima, tj. slazu da su ista uradili krenu da se frljaju i gadjaju stranim izrazima i recima...
Cemu to, govorim onako da drugi moze da me razume, a kad izadje recnik tehnickih izraza i fraza na srbskom jeziku, ja cu ga prostudirati i tako izgovarati i pisati... Do tad, svako kako je njemu drago... k5
bobispeed:
Ma nije ovo za mene, ja bi nesto da prepravljam i budzim, ovo su makine za muzej... Samo neznam gde je ove unikate pronasao u Nemackoj...
Verovatno u posle ratnoj Istocno Nemackoj... sha
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju