Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (14/123) > >>

Dora:
Ljudi a i žene! Fantazmagorija, renesansa, nirvana, sex je precenjen, kotrljanje nizbrdo, trista žena dvesta sisa ili tu negde, mesnata slanina i paradajz, ladno pivo itd... ha
Rešeno je... sledeće godine u ovo doba biću kapetan bele ladje :) Gospodin kontiki ili neki Kiki me je domaćinski primio na brod, opio i provozao malo dunavom, pokazao plovne i ostale osobine njegovog plovila, ma šta bre plovila, brod je to :) Usput nama  se javio i gospodin Danji pošto me je primetio na brodu dok smo prolazili (zalepio se kao prilepak za stub od mosta) a i njega davim  za savete  i tako to... Najviše sam se plašio mesta u Marini ali obzirom da sam mator i poznajem dosta ljudi rekoše da ipak nije nemoguća misija.

Sad ozbiljno, definitivno za početak se uzima nešto od oko do  7.5 metara, pošto je odokativnom metodom naučno utvrdjeno da je to otprilike kraj mojih sadašnjih potreba, U to ime jedna brodica kojoj bih namestio zadnju dasku za pecanje da ne bih sekao kabinu ha
https://www.blocket.se/ostergotland/Albin_25_deluxe_80941309.htm?ca=11&w=3
Će ga dokotrljamo ako treba  :)

Bakara:
Ja mislio da te taj kontiki sa foruma ubedio da uzmes njegov brod, kad ono...ti hoces moj brod? Prepisacu to vasem opijanju sajkaca

Dora, mogu prijateljski da ti ponudim da navratis jedan dan do Zemuna jer to i nije mnogo daleko, i da vidis , probas kako to sve izgleda uzivo, iako nije bas kao original Albin sa brodskim motorom. Ako bi ti znacilo, pisi slobodno na pp. Ovaj vikend necu moci, ali posle toga sam slobodan.

P.S. Imam zadnju dasku za pecanje...!

Dora:
Zahvaljujem, upisano u rokovnik :)
Forumi su i dalje čudo mada olakšava što me mnogo ljudi zna :)

vookela:
Ajde da i ja kazem koju...

Prvo, tema je prava, gadja tacno tamo gde treba a sto i mene interesuje. Planiram kupovinu broda, slicnih dimenzija (do max 8m), po mogucstvu metalni (ne znam, valjda sto imam metalni camac a i metal je jaci od plastike  6589 ). Ideja je sazrela polako, obzirom da sam jos mlad nauticar (3. sezona na vodi). Svasta se prodaje, ima raznih cena, a ja gledam nesto sto relativno brzo moze da se sredi i privede nameni - bez mnogo cimanja oko sredjivanja. Budzet mi je slican kao Dori, mozda malko jaci, kojih par stoja...

Gledao sam i ja Vrbak - em sto mi je tacno preko puta mog pontona em sto sam vidjao starog gospodina i gospodju kako plove ranijih godina, sad su ih verovatno godine stigle pa ne plove jer je brod dosta dugo na privezu. Vidi se da je sredjivan "kao za sebe", a to nikad nema cenu niti moze biti placeno (bravice, granicnici, sundjeri, zavese i sl.). Meni je taj brod predugacak a uzan za moj ukus.

Da zakljucim - srecna nam potraga i kupovina svima koji se nadju u ovoj grupi !

ps @Zankiki - prosao si pored mene danas kad si isplovljavao, prepoznao sam ti naziv broda ali mi bilo glupo da masem  JFAOITHAJFA

Labud 1258:
Vrbak je moj vlažni san,  pogotovo po toj ceni. Nije to toliko usko da nije konforno. V korito bolje od svakog tabana ... današnje nove ladje ,  tipa Dondur ili Intertek,  imaju drugačiju geometriju,  modernu. Nisam objektivan,  kupio bi srcem,  bez razmišljanja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju