Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (13/123) > >>

vepar:
Yang dong je koliko znam kineska kopija Kubote... Ali bi trebalo da je nov. Za te pare brod je vrhunski... mada taj oblik puskarnice je prevazidjen... konfor je stvarno minimalan... Imao sam prilike da sedim u Mirici isto Apicevo korito veoma slicno Vrbaku... i stvarno je skuceno jako, bas jako... A da idu, idu, da ne trose nista isto je tacno... A u kvalitet izrade ne sumnjam, Gospodin Apic je to koliko znam pravio za sebe...

Dora:
Pišete bre ko navijeni ha Veliko je to za mene za prvi brodić. Biće to nešto do 7.5m... Ne bih palio to čudo za 4 sata pecanja :)

Misha D:
nisam siguran za tu primedbu da je kao puškarnica, pristojni su to prozori.
Tu je motor nepoznanica i uvek se može zameniti boljim brodskim/vanbrodskim motorom, ali više treba obratiti pažnju koliko se ljulja i naginje, a to se ne može lako eliminisati.
Za sve Apićeve brodove je poznato da se prilično naginju, uvek se mora voditi računa da se ne nadje vise od dva čoveka na jednoj strani.
I osteljiv je na bočni talas, nije baš prijatno kada prodje Bela ladja ili košava da udara u bokove.
Ublažavani su ti efekti pristojnim balastom u dnu plovila.
Takodje treba videti da li je kokpit samoprazneći.
I gde je stajaća visina, a gde se kleči.
Ne znam zašto je tu bila bitna brzina, na uštrb stabilnosti.
50-80cm širi brod bi bio daleko komforniji i stabilniji, a plovio bi 1-2 km sporije, sto je ne bitno.
Na toj dužini od 10m sve što je uže od 3-3,2m je diskutabilno.

zankiki:
Ih, kad Dunav teče 5-6-7 km/h a ti ideš uzvodno, sve je bitno  sajkaca
Dunav je kod vas mnogo sporiji nego ovde

Dalje, ta korita su nastala u vreme kada si imao izbor hoćeš T4, T10, T18 od vanbrodskih ili DMB od stabilnih... I bilio je bitno da idu solidno sa slabijim motorom....

Nije da se ne slažem za potrebnu širinu na tu dužinu, ali sve ima svoje... Mi smo se ove godine kod Mohova, sa ugašenim motorom spuštali nizvodno 7,5 km/h... I sad ti tu plovi uzvodno, ako ti brod razvija 10km/h...

cira58:
    Kad god sam kupovao camac a ovaj mi je peti. Brzo bi prelomio, bez ikakve konsultacije sa drugima. Naravno sledilo je kajanje. Dobro razmislite sta hocete, izbor je veliki, pogotovo za plovila do 5.000 evra.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju