Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (122/123) > >>

Drivee:
Mislim da kutija mora biti samootapjuca, od tog frizidera sam i ja pravio. Beko.

STG:
Imamo li negde pisanije na temu frizidera, struje, potrosnje, itd?

zankiki:

--- Citat: Dora  24, 06, 2021, 13:12:02 posle podne ---Nije to bila eknomija ni u nameri, naprotiv... Jedan normalan frižider košta oko 15.000 jedan kombinovani sa 40L zamrzivačem sam sad uzeo za radionicu na akciji 19.000. Jedan neki invertor košta 15.000 što ga sa frižiderom izadje na 30.000 i to je to sa 5 godina garancije i gubitkom od oko 10 posto na transmisiju struje.
Kompresor sam platio 130 evra, frižider (polovan koji radi) 40, majstor da sastavi 50 i to izadje isto kao prva varijanta.... Ali onda dodje začkoljak, majstor ukaki motku i ispravna kutija odjednom postaje neispravna. Druga kutija i drugi majstor isto naplati ali uvali kutiju sa komorom za kocke leda (nisam ni gledao kutiju, veruje budala)... Epilog, kompresor namučen sumnjive ispravnosti posle torture i potraga za trećom kutijom ali ovaj put nosim u BG :)
Iskopaće njega Biliy :)

--- Kraj citata ---

Računaj i veće gubitke struje, jer taj "neki" inverter, ako nije suvi kvalitet troši 1A bez potrošača na sebi... Merio sam više komada i svuda je tako slično... Što ti dodje 24A na dan + što frižider potroši kad je uključen. Jedino da vezuješ inverter preko releja i termostata ali to je tek budženje.....

Drivee:
STG

Nema tu pameti, sve zavisi koliko hladis i sta hladis. genralno, bez 3A hladno pivo neces piti. Osrednje je oko 5A. Eto zanikiki ima nekim cudom frizider koji trosi 2.5A, za mene totalno neverovatno i jos je minusni!!!!!. To je bas bas extra. Napisao sam gore, moj trosi 4-5A kada radi, a kada je na pauzi onda 0.02A.

zankiki:
Kad budem gore zovem te da se uveriš (a i na pivo)  sajkaca
Samo što sigurno tamo neću do septembra...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju