Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (115/123) > >>

zankiki:
Da, ali ajdemo ovaj konkretan slučaj...
Motori po karakteristikama na papiru vrlo slični - max obrtni momenat na sličnim obrtajima, slična potrošnja na tim obrtajima, jedan ima klip više i dosta kubika više...

vepar:
Motori sa manje od 4 cilindra su odlicni za vibracioni transporter!   lol ha  npr da ti premeste casicu rakije sa pramca na krmu uz oko 80% gubitaka tekucine!  ha ha ha govorim iz licnog iskustva!

Terca:

--- Citat: zankiki  21, 01, 2021, 08:44:12 pre podne ---Da, ali ajdemo ovaj konkretan slučaj...
Motori po karakteristikama na papiru vrlo slični - max obrtni momenat na sličnim obrtajima, slična potrošnja na tim obrtajima, jedan ima klip više i dosta kubika više...

--- Kraj citata ---

Pa ako ćeš da porediš onda porediš odgovarajući segment, 30-40 konja je zona gde proizvođači prelaze sa 3 na 4 cilindra i gde obično broj obrtaja pada. .. Ako uzmeš najmanji 4 cilindra kod ja mara i uporediš ga sa ovim, 45ks, onda je on mnoooogo jači.

Terca:

--- Citat: vepar  21, 01, 2021, 10:55:01 pre podne ---Motori sa manje od 4 cilindra su odlicni za vibracioni transporter!   lol ha  npr da ti premeste casicu rakije sa pramca na krmu uz oko 80% gubitaka tekucine!  ha ha ha govorim iz licnog iskustva!

--- Kraj citata ---

Jamaha 25ks ht koju sanjaš ima 2 cilindra.

zankiki:

--- Citat: Terca  21, 01, 2021, 11:10:28 pre podne ---
--- Citat: zankiki  21, 01, 2021, 08:44:12 pre podne ---Da, ali ajdemo ovaj konkretan slučaj...

--- Kraj citata ---
Pa ako ćeš da porediš onda porediš odgovarajući segment, 30-40 konja je zona gde proizvođači prelaze sa 3 na 4 cilindra i gde obično broj obrtaja pada. .. Ako uzmeš najmanji 4 cilindra kod ja mara i uporediš ga sa ovim, 45ks, onda je on mnoooogo jači.

--- Kraj citata ---

Ne, ne, ne, nije mi cilj uopšte da poredim koji je bolji ili nešto slično.
Zanimalo me je konkretno koja je razlika pri upotrebi i u plovidbi izmedju ta dva motora koja smo se dotakli, sa obzirom da na papiru imaju vrlo slične karakteristike (sem kubikaže i broja klipova)... Potrošnja, obrtni momenat, obrtaji, snaga u KS, sve je tu negde...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju