Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (108/123) > >>

calypso2:
Da, da elisa je tu ključna!

Dora:
Nemam pojma, u oglasima je pisalo da je stavio drugu elisu 52 mada mislim da to nije neka oznaka elise sem ako je prečnik. Kad je bio istovar bila je frka i nisam se setio da premerim, slikam izbliza i ništa.. adrenalin hahaha Dok smo ga vozili do marine bio je velik Dunav, panjevi, granje i svašta i opet adrenalin, nisam se setio da gledam u obrtaje a ni brzinu da merim nisam imao čime... Totales nepripremljen :)

dell_mare:
KAd sam doterao brod, bivši vlasnik me je haotično pitao: Nadam se da nisi menjao elisu?... Rekoh: Što? Kaže: Ako staviš neku drugu (obim, korak, oblik itd.) to će verovatno uticati na rad kopče i motora. A o tome je već pisano ovde pa neću dalje. Treba biti obazriv s tim. Dora bi mogao da stavi još neki snimak rada motora. Lepo je slušati brodski dizel kad je minus napolju :D

Terca:
Nema prave smislene diskusije kada se ne zna ni jedan tačan podatak osim snage motora: max broj obrtaja motora, prenosni odnos kopče, prečnik i hod propelera... Sa sve profilom trupa (ajd to smo videli).

A kod Dore to sad i nije tema, to je tema za kad se gradi brod, kad se rekonstruiše pogon. .. Dora je sad u režimu rodilo se ljuljajmo ga, i posle par plovidbi tek će videti šta je udešeno šta nije, pa onda tek treba da formira svoje navike i potrebe, pa ONDA počinje razmišljanje jel  bi vako il bi nako.

George:

--- Citat: dell_mare  17, 01, 2021, 09:27:53 pre podne --- Dora bi mogao da stavi još neki snimak rada motora. Lepo je slušati brodski dizel kad je minus napolju :D

--- Kraj citata ---

Evo dok Dora ne napravi snimak, za prvu pomoć sam hteo da postavim snimak rada ovog mog dizela, ali je stalo znanje oko postavljanja video file-a, koji debelo prelazi dozvoljenih 300KB (traje 39 sekundi i ima 124MB). Potrebna pomoć...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju