Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Moja Bela Ladja :)
MiletaStamat:
Ma samo ti njega spusti u vodu. Na slikama se vidi da je sve to očuvano i kako treba. Ako nešto treba unutra da se sredjuje to možeš usput i u plovidbi. Da si ga stavio u dvorište odužilo bi se to do porinuća u vodu. Da ne pričam opet dizalica , kamion prevoz. Ovako buć pa polako. Srećno još jednom. Baš se radujem da si zaokružio svoju potragu za odgovarajučim plovilom. Kad zaplovi, mogao bi nam malo opisati detaljnije organizaciju kupovine, prvog gledanja, cene broda, papirologije,prevoza i svega druog što je pratilo kupovinu i dolazak u Srbiju. Biće to još jednom putokaz mnogima koji bi rešili da tako od preko dovezu sebi plovilo.
Dora:
Kad se završi opisaću sve mada sam ja najmanje uradio po tom pitanju :)
Hteo sam da dodam platformu za pecanje i zato je trebalo dvorište ali namestiću nešto montažno na vodi :)
LSI:
Ево да се и ја придружим честиткама.
Искрено, још увек се штипам за образ и знам да не сањам али ипак сваког дана проверавам да вест није повучена јер се Дора толико пута предомислио да сам мислио да никад неће купити лађу.
Доро, нека је са срећом!
Обратите пажњу кад будете обрачунавали порез који се плаћа приликом регистрације да вам лепо обрачунају амортизацију према старости чамца.
Да подсетим:
- за пловила нова или стара до 5 година - нема умањења пореза
- за пловила од 5 до 8 година - порез се умањује за 10%
- за пловила од 8 до 10 година - порез се умањује за 20%
- за пловила од 10 и више година - порез се умањује за 30%
Ово наглашавам зато што сам запазио да у капетанији стоји обавештење да се амортизација обрачунава за пловила (са и без кабине) до 15 метара, док се за дужа пловила и бродове и јахте с моторним погоном не обрачунава! Мислим да је то грешка и на то сам скренуо пажњу наглежнима и очекујем и званичан одговор.
Dora:
Hvala LSI :)
Nisam se ja nijednom predomislio nego sa birao a ko bira ... izbira :) Sad sam se predomišljao da čekam do sledećeg proleća i doplovim ili donesem sad odmah :) Platio sam tamo i zimovnik :)
Bilo bi to već ovog proleća da nije bilo karantina. Žao mi je što sam zbog toga propustio jedan koji je imao samoprazneći krmeni deo a ostalo sve zatvoreno.. ubio se za pecanje ali napraviću ja i od ovoga pravi ribarski čun :)
Dora:
Ušunjao se :)
Ostatak sutra, premoren sam psiički :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju