Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (39/123) > >>

vepar:
Kome odgovara ovakav brod, odnosno ne smeta mu skucenost, taj treba da ga pazari. (Osobe  preko 80 kg pisaju ili sa pramca ili sa krme, bok zaboravi jer se toliko nagne kada stanes da realno lako mozes bucnuti 😂😂😂) Ovakav brod za manje para sigurno nece naci... prilazi taj na plaze pramcem bez problema... predpostavljam da mu je gaz oko 60-70cm. A ono sto je sigurno to je da je najbrzi od svih u toj klasi 😉 Pa taj prosto leti...
 Sto se tice manevarskih sposobnosti kao i drugi sa kormilom u napred jos boze pomozi u nazad nikakve. Treba se navici... Ali to je tako sa svim brodovima sa brodskim motorima i kormilom koji nemaju bovtrastere napred...

Misha D:

--- Citat: zveki66  15, 10, 2018, 21:35:50 posle podne ---Kod ovog sa oglasa mi nije jasna registracija. Pise da vazi do 09.2019. Znaci da je registrovan u septembru ove godine. Zar ne bi trebalo onda da vazi reg. do 09.2021.
Ili ja negde gresim.

--- Kraj citata ---

Program za unosenje oglasa je radjen za vozila i ne dozvoljava duzi period od 1 god za produzetak registracije

zveki66:
Hvala Misho, nisam to znao.

zankiki:
Doro, manevarske sposobnosti u dunavcima nikad nisu problem - nauči se to vremenom. Zavrtiš ga u jednu stranu, udariš u rikverc dok ne stane, ali nastavi da se okreće oko svoje ose... Samo malo sačekaš i namesti se. Nije to velika dužina da bi bio problem manevar.

Za dunavce i pecanja zbog kojih ga ti uzimaš ti je bitniji manji gaz, a mislim da bi on trebao da ima gaz 50-60cm, i to na zadnjem delu, tako da je i pristajanje sasvim ok, sem na nekim dugačkim plićacima, ali jbg, na takva mesta jedino kameničanka može da pristane.

Meni je Vrbak oduvek bio želja, i da nisam pre par godina kupio (i sredio) Marissu, bio bih po ovoj ceni sigurano kupac. Što se konfora tiče, svako je različit, meni je to sasvim ok i dovoljno, ali najbolje je da odeš i da vidiš brod, ako se potencijalni kupac, a trebao bi biti!

Ipak je to po ceni slično onim Holandskim, koji jesu drugačiji (širi i prostraniji), ali je ovaj sigruno brži, što nije mala stavka kad kreneš Dunavom uzvodno... Ipak se oni tamo vozaju pretežno po jezerima i stajaćim vodama, gde 1-2 kmh ne znači puno, a ja sam se otelio i produžavao brod da dobijem taj 1.5 km/h. Nije mala razlika da li uzvodno ideš 6 ili 8...

Za ovo si siguran da je kršteno napravljeno i da je održavano, a i Holanđanina od 4-5000, dok dovezeš izađe te toliko, a nisi siguran u kakvom je stanju.

Šta znam, ja bih otišao da pogledam, ako ti je konfor dovoljan računaj da možeš spustiti bar 500e... Neće ni to stajati doveka na oglasima... A vožnja sa krova nogama je leti konfor bez premca.

Dora:
Vepar je upropastio stvar :) Juče sam se zapalio i malo je falilo da danas pazarim (ozbiljan sam)  ali imam 105 kila, radim na smanjenju ali teško ide pored slanine i čvaraka :)
Kad sam ulazio kod tebe na brodić bilo je povuci potegni. Uz malo pameti ukapirao bih koja noga ide prvo pa onda guzica ali jeste problem za matorije tako da će i meni ostati vlažan san i to isključivo zbog brzine ali realno ne vredi mi ta stavka kad nema ostalo.
Prednost je što bih od sutra bio kapetan bele ladje a ni dozvolu nemam ha ali bi bio uskraćen za čekanje od 7 meseci i plovidbu preko evrope :).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju