Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (31/123) > >>

Dora:
Vidi, mogu ja kupiti nekoliko komada.. ako me ne uhvate :)

Dora:
Evo njega opet, navrzao se ko...
Nekoliko pitanja se nameće (kako vreme odmiče sve više pitanja se nameće :) )... Čitajući o to vašoj salauki i gledam slike a i video pa iskustva dodjem do zaključka da bi bilo ako je krv žuta ja sam ranjen do kolena...  Sa praksom naravno nemam pojma ali to će se savladati ako pre toga ne potonem ha Šta bi pomoglo da neiskusan ne potone ako baš nije tupan. Čitajući osobine korita vidim da deplasmanci nisu baš imuni na bočne talase, sad ovo što ja gledam ima za mene čudnu liniju za koju bih rekao da je pludeplasman jer ima zadnji deo manje više ravan (možda grešim) ali i to nije imuno na bočne talase, bolje je ali..

Pitanje na kraju glasi, koliko težina ili veličina, da ne kažem visina broda utiče na stabilnost od vetra ili većih talasa.  Primer je neki brodić koji je danas iskrsao a od plastike je i ima težinu oko 2700 kila ili je bruto sa prikolicom što znači bar 600 kg manje. Sa druge strane ima metalnih brodova koji su sličnog oblika i gabarita ali imaju minimum 4 tone pa naviše, obično 5 ili 6 tona.

Ovo mi je bitno iz bezbednosnih razloga a i da da ne perem kormilarnicu svako malo ha

Pitanje vodi ka sledećem a to je da li u NS ima načina da se vadi brodić do 6 tona i da se transportuje do neke tačke u NS. Ove plastkanere bih mogao vaditi prikolicom ali ne znam kako bi to išlo za čelik.

I treće pitanje za Zoran T ili ko zna, dodavanje platforme na krmi kod Zankikija je produžilo vodenu liniju, da li to približava SDR koritu ili samo produžava liniju? :)

zankiki:
Mislim da se 6 tona može još vaditi na prikolicu, nije baš lagano, ali može se.

Ozbiljnih bočnih talasa na Dunavu nećeš često naći, sem na pojedinim mestima gde je Dunav baš jako širok, pa imaju mesta da se podignu, ali to je baš jako retko.

Dora:
Znači da ne talasam puno :)
Taman rešim plastika a onda metal.. ma ne ipak plastika.. a bolje metal... Idem ulicom i pričam sam sa sobom :)

Bakara:
Plastika. sajkaca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju