Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (3/123) > >>

Dora:
@  Zankiki
Voleo bih da pogledam uživo šta je 7.30 metara, na slici je to dugačije pa kad budeš u prilici ili imao volje zvrcni ili stavi ovde, ja čitam redovno :)

A što se brodića tiče, rekao sam da ću se verovatno ubrzo izduvati pa će mi nešto drugo trebati :)

@ Zoran T
Pa znaš ono uvek fali jedan cm  i jedan metar :) Budžet je za sada mali do 3 tisuće i to je nedovoljno za bilo šta veće, šta će ostati posle renoviranaj kuće pa da se doda još se ne zna :) Ako budem gledao do zime a gledaću izgleda, biće veći budžet  a i ponuda kako vi pišete u februaru je veća :)

@Alexa

Sve sam to kapirao iz poruka i sa berzi, gledam i bloctet, nisam gledao to finsku-norvešku... Imam dobrog drugara u Švedskoj koji je evgenije  za tehniku i slično ali je naučnik, zauzet pronalascima  ha Mislim da bi mi pomogao oko pregleda ili smeštaja brodića do transporta.
Kad si već tu, koliko odokativno košta transport prikolicom do nas a za kamiončić bolje da ne pitam tako da tamo ostaje prikolica i manja plovila koja mogu na prikolicu...

Ono što mi trenutno treba (saznao  posle nekoliko dana čitanja i buljenja) je Pasara sa malom kuhinjicom i WC, da ima za par dana ostati na vodi za pecanje ili za besmislenu vožnju, svejeno :)
Gledajući oglase vidim da metal te veličine 7 metara teško da ide na prikolicu, transport može biti za 1500 ili više, zavisi, pitao danas. Za dovoz vodom nemam ama baš nikakvog iskustva i iako sam baš pamAtan i entuzijasta ne bih se upustio u to bez podrške naroda a ni žene nisu za baciti mada kažu da je žena na brodu nesreća :)
Dovoz vodom iz švedske je tek utopija sem kad znam da ću umreti pa prodam kuću i odradim to za sve pare :)
Znači ili plstika koja može na prikolicu ili vodom a onda mora biti Holandija.

Bakara:
Ja imam Albin 25, koji je 7.6m x .2.60m, i za mene i moje potrebe je ta velicina idealna. Sve sto su ti napisali iznad je skroz na mestu, i za prvo plovilo, i za potrebe, i za jacu vrbu, pa ti sad budi pametan :)

Meni recimo krmena kabina uopste ne smeta, naprotiv, od velike mi je koristi, dok bi recimo neki sarandzija, posle prve sezone isekao krov i napravio terasu od nje  sajkaca
Prostor koji nudi ovaj brodic je sasvim dovoljan za normalno funkcionisanje troje ljudi vise dana na vodi. Tezak je oko 1.5t, i jako plovan sto prilicno utice na ekonomicnost. Gledao sam i vece camce, neki metalni koji su bili mnogo veci, preimera radi 11m x 3.1m, imali su manje prostora unutra od Albina. Sto zbog lose konstruisanih kabina, sto zbog npr brodskog motora i kopce koji su zauzimali dosta mesta. Moj je kupljen bez brodskog motora, pa sam mu vrlo brzo eliminisao i poklopac motora sto je oslobodilo mnogo prostora u kabini.

Pretpostavljam da je i u NS slicna situacija da je za veci brod teze naci mesto u marini, pa i to treba uzeti u obzir. Ako uglavnom planiras sam, ili sa jos jednom osobom negde na duze, pretpostavljam da ce, 7 - 7.5m u duzini, sa odgovarajucom sirinom, u potpunosti zadovoljiti tvoje potrebe. Za kuhinjicu i wc, mislim da mora imati bar 6 i kusur metara....

zankiki:
U sredu sam jedino free ove nedelje, pa ako želiš možemo se dogovoriti da se nadjemo na marini i provozamo...
Verujem da moj broj imaš? Ako ne šalji PP

Alexa:
Norveska je extra interesantna, bas danas gledao, ima za stvarno pristojne pare i to u regionu Osla kao najblizeg Danskoj. E sad`, neznam koliko si spreman na jednu takvu akciju i da li imas vozilo koje moze da povuce to sto bi eventualno kupio. Najracionalnije je da uzmes gore sa prikolicom koja ima registraciju i sa njom dovezes. Verovatno da tu prikolicu kod nas ne bi mogao da registrujes ali, neka, svakako bi ti koristila za spustanje, vadjenje i drzanje camca zimi na suvom. Druga varijanta je da rentiras prikolicu i prevoz opet obavis sam. Treca je da platis da ti neko doveze. Ako bi vukao sam, obrati paznju na ukupnu masu camca i prikolice, mora da bude uskladjena sa vucnom snagom vozila.
Sa 3000 eura mislim da je nerealno da krenes u avanturu uvoza, mozda da ipak budes strpljiv i pristedis jos koju paru ili da se u tom okviru pronadjes ovde na nasem trzistu.

Dora:

--- Citat: Bakara  10, 09, 2018, 14:33:28 posle podne ---Ja imam Albin 25, koji je 7.6m x .2.60m, i za mene i moje potrebe je ta velicina idealna. Sve sto su ti napisali iznad je skroz na mestu, i za prvo plovilo, i za potrebe, i za jacu vrbu, pa ti sad budi pametan :)

--- Kraj citata ---

Ta di pametan.. i da sam bio normalan odavno bih poludeo ha
https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/motorboten-en-motorjachten/m1171115280-inter-630-motorboot.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr
Ovo je recimo neki primer, naravno ima toga i bolje za nešto više para a to bi bilo lakše za doneti ovamo...
To je manja varijanta a kasnije može i veća, no videću kako budžet napreduje do febriuara :) Ovo bi bilo i sada prihvatljivo, cenim da ne bi prešlo 3500 da se dovoza do NS.

Našao sam neki Albin sad više i ne znam gde bez motora za male pare ali zbog širine mora iamti motor :) Što se pecanje tiče, nije frka, udobno stolice, meredov od 5 metara i to je to ;)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju