Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Iznajmljivanje čamca u Grčkoj
neptun:
Sto se tice dozvole tu sigurno nema problema u gr.proverio sam vise puta.
Nego transport broda kao sto je vas, da vas odvuku do gr. i dodju po vas i vrate, sve ukupno 1500e. Pa treba i to uzeti u obzir,ako se ide na 20-tak dana to se isplati.
Ako imate neki jaci automobil,mozda ima smisla kupiti i prikolicu pa sami odvucete brod.
To deluje malo komplikovano,ali u stvari tu nema nekih problema,ako se lepo organizuje.Znam vise njih iz srbije koji vuku brodove i provode leto u gr.ili ih ostavlju u suvim marinama van sezone,a leti koriste.
Jeftinije je drzati brod dole nego u beogradu.
Za vas brod cela sezona sa spustanjem i vadjenjem iz mora kosta oko 300e ako imate svoju prikolicu.
Ja brod vucem svake godine ,posto ga koristim i na rekama,a i volim zimi da mi bude blizu zbog odrzavanja.
ljuba015:
Naš čovek u Nea Peramosu, kod Kavale- Egejsko more, preko je ostrvo Tasos, ima odličnu jedrilicu od 12 metara, za šest osoba. Mislim da bi se mogla iznajmiti za dnevni najam od 50 eura. Na više dana cena bi išla i do 30 eura dan.Ako ima zainteresovanih javite se. Jedrilica ima mercedesov motor od 60 konja, tako da nemora na jedra ko nezna jedriti. Doterana je sa motorom, bez korišćenja jedra, iz Beča. Potrošnja je 3- 5 litara.
Drivee:
Ovo je poklon bukvalno!!!!
Dora:
Pitanje je ostalo bez odgovora (bar ovde) a bitno je.
Matematički je napisano jednako ili manje od 15KW a na moje pitanje koje je ograničenje, reče rukovodilac polaganja da nema ograničenja u KW. 100% sam siguran da čovek zna šta priča ali ako naidjem na "tupana" policajca u tamo negde a vozim brod sa 42KS ili malo manje kilovata da li sam u problemu ili neko nema pojma kako se piše veće ili jednako? Mada bi to tek bilo glupost pošto bi smeo upravljati Tankerom, doduše manjih dimenzija a ne bi smeo upravljati čamcem..
Ukratko, ovi što su činili takve gadosti plovidbe po inostranstvima, važi li matematika ili je štamparska greška?
--- Citat: Nidza 30, 08, 2018, 11:02:39 pre podne ---Sta tacno znaci ovo "<= 15kW =>" ???
Posto u zakonu pise:
Član 5
Čamcem za sopstvene potrebe dužine do sedam metara i snage pogonskog uređaja do 15 kilovata (u daljem tekstu: kW) može da upravlja lice koje je steklo dozvolu za upravljača čamcem kategorije A.
Čamcem za sopstvene potrebe dužine od sedam do 20 metara i snage pogonskog uređaja veće od 15 kW može da upravlja lice koje je steklo dozvolu za upravljača čamcem kategorije B.
Video sam istu takvu skeniranu na sledecem linku:
http://www.nautickiforum.com/Forum/index.php?topic=1630.0
na kojoj pise samo ">= 15kW" sto je u skladu sa izjavom u gornjoj recenici iz zakona. Na poledjini dozvole jasno pise na Srpskom i Engleskom jeziku da je na tom polju upisana maksimalna snaga motora, sto je opet u skladu sa gornjom recenicom ako pise " >=15kW".
Da li je to greska kapetanije prilikom upisa ili sta...?
--- Kraj citata ---
sceka:
Glupost : "<= 15kW =>" je u novo izdatim dozvolama promenjena!
Doduse jos stoji na formularu koji se popunjava ali na samoj dozvoli je popravljeno!
Ja sam ovu moju podigao pre 15ak dana.
hi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju