E, ovako treba... > Aluminiumski čamci
Isplativost gradnje broda u aluminijumu
Jova:
Hvala na savetima ljudi,sta cu ,kako cu, gde ću jos nisam rešio.Za koji god materijal se opredelim uvek ima nešto
što srecu kvari.U aluminijumu nema nešto planova u ponudi, razmišljam o onom nacrtu Akvas 15.Za aluminijum nemam ni aparat, TIG ac/dc je skupa naprava.Ne bih da eksperimentišem sa konverzijom špera u aluminijum.Kad sve saberem najlakše mi je raditi u čeliku imam sčim.Nekad davno moj otac je imao brodic 6m u č.limu svake godine su mi dani prolazili u šmirglanju i farbanju..Raditi u šperu je zanimljivo al do zla boga komplikovano i sporo,80% vremena ti ode na nabavku potrebnih stvari,neću da pravim čamac 10 godina.
MiletaStamat:
Jovo ne se mučiš jh, ako si skupio nešto novca za materijal, skupi još malo i kupi neki lep plastični čamac. Dao bog ima ih na oglasima raznoraznih, pa se mani šmirglanja i farbanje, nego lepo na reku i uživaj.
Zoran T:
Cele zime stajao lim pre ugradnje pripremljen odmascen opran i zasticen samo sa konvertorom korozije...sad opran sa nitro razredjivacem ovlas rucno ismirglan i rezultat bela salveta...sta tu imas da peskiras kod novog lima...na kraju valjak i epoksi osnovna...
zoki novus:
Pravo u Ugrinovce i bog da te vidi Mani se corava posla
Zakeralo:
Aluminijum kao materijal je rezervisan za brze jedinice gde je bitna tezina broda. Samim tim cena je opravdana. Kod deplasmanca nema nikakvih prednosti osim ako jedan od zahteva nije jako mali gaz.
Celik je za deplasman u samogradnji broj jedan. Ali kao sto vecina sugerisu, kupi brod i mani se corava posla.
Gradnja broda je kao kada krenes na most koji ima dve trake. Jedna traka ima naplatnu rampu i naplacuje se visoka cena. A druga traka nema nikakvih prepreka. Onda vecina ljudi krene drugom trakom i posle nekog vremena se pojavi naplatna rampa, ti kazes ok, cena je kao na onoj prvoj, platis i nastavis dalje. Posle nekog vremena pojavi se opet naplatna rampa i opet ista cena. Sada vec krece pitanje ko je ovde lud? Platis i nastavis dalje. Posle nekog vremena naidjes na trecu rampu i opet ista cena. E sta sad. Nazad ne mozes, vreme je jednosmerna ulica. Za napred nemas vise para. A onaj sto je platio odmah se vec vozi Savom i Dunavom.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju