Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Mišija groznica

<< < (2/3) > >>

zankiki:
Ja da kucnem u drvo, još nikad ni zmiju (sem ove što povedem sa sobom  sajkaca ) ni miševa....

Bakara:
Mozda to ima veze sa tim sto je tvoje korito prilicno visoko, i pramac i krma, tako da im nije lako da se penju uz klizavo korito  sajkaca
Tesim se da i mene to spasava jh

LSI:
Чуо сам да је ракија веома добра против мишје грознице. У ствари, добра је против мишева.

Кажу да треба попити довољно ракије и обезбедити да се у ормарићима у којима стоји посуђе, осећа мирис алкохола.
Само мишеви алкохоличари ће се окупљати, а остали беже. Али и то је нешто.

С друге стране, ако се попије довољно ракије, човек се мање секира ако и види миша.
Тако да у сваком случају ракија помаже.

zveki66:
Zmije znaju i preko motora da udju u camac. Jednom kolegi s kluba se na bovi popela uz motor i zavukla ispod kape. Primetio je tek kad je pocela da smrdi. Ja praktikujem kada nocim da obavezno dizem motor iz vode plus zategnem komarnike tamo gde podignem tendu. Sprecava komarce a i nesto krupnije da u toku noci udje u camac.

neptun:
Sve mi se cini da misevi i zmije ulaze kad je brod nasukan negde na obalu.ja nisam imao tih problema,mada zmija iz vode verovatno moze da dodje na brod preko kanapa.na moru po marinama stavljaju levke na kanape da misevi i pacovi ne predju sa obale.tako da je ocigledno da taj problem postoji svuda.
Ja sam imao problema sa onim osama koje prave gnezda od blata.posle sam nasao da je to neka vrsta koja jede paukove,sto mozda i nije lose,s obzirom da u osvetljenim marinama paukova ima bas puno.
Ako neko,kao buduci nauticar,ili jos gore njegoa zena procita ovu temu o misevima,zmijama,pacovima,osma ,paukovima,misijoj groznici, ko zna sta ce da pomisli.sa tim u stvari problema retko ima ako se vodi racuna.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju