Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Mišija groznica

(1/3) > >>

cira58:
        Od kako se bavim nautikom ovo mi je peti camac nadam se i poslednji. U prethodna cetiri imao sam posetioce i lepkom se branio protiv njih. Ridja voluharica, žutogrli i poljski mis su najcesci prenosioci ove teske i smrtonosne bolesti. Inkubacija misije groznice traje izmedju dve i cetiri nedelje a bolest pocinje naglo uz sledece simptome: visoka telesna temperatura, glavobolja, kostobolju i bolovi u stomaku. Posto smo mi na vodi svakako da nas zanima sta i kako da se zastitimo od ove smrtonosne groznice. Miš (poganac) zarazeni kad se dokopa camca (brodica) svuda gura svoju njuskicu i obilazi svaki deo camca. Pri tome dovoljno je pomoktiti se malo na neko posudje (solica kafe, tanjir, casa ...) a mi neznajuci poijemo kafu ili nesto drugo iz te soljice i to je dovoljno da se useremo da li sebi ili nekom drugom u zivot. Svakako kad smo na vodi moramo dobro obezbediti sudove i okrenuti ih prema dole, kako razbojnici ne bi imali priliku pomokriti ih. Nekad ste i prinudjeni da kod nekog camdzije i popijete kafu, rakiju, vino, sok neznajuci kakva je njegova higijena na brodu, oni koji o tome razmisljaju sve misle; pa nece valjda mene ? Oce, i to kada se budete najmanje nadali. Misevi se obicno useljavaju u camac na jesen i oni su u paru i lako se po njhovom specificnom mirisu otkriju. Zato valja biti oprezan i uloziti malo vise novca kako bi kuhinja bila dobro zasticena pogotovo sudovi. U ova topla vremena valja se podsetiti, da izbegavate da pijete pice iz limenki jel su ona privlacna insektima, a stvarno retko ko popije na eks pivo iz limenke. Dovoljna je mala neopreznost da vas osa, strsljen ubodu gde ne treba i onda dovidjenja. Ovaj zadnji peti camac koji sam kupio od Dragana cini me toliko bezbednim isigurnim bar sto se ovakvih stvari tice. Zato pri kupovini obratite paznju na sve. O ulasku zmija na brodic voleo bi da neko drugi podeli sa nama ovu takodje neprijatnu posetu. 56568

broker975fx:
Dobro razmisljanje nema sta, znam za te bolestije ali sam uvek razmisljao o steti na vodovodnoj i elektro instalaciji.

Bakara:
Dobra tema thumbup
Ćiro, mislim da bi bilo dobro da napišete na koji način ste vi zaštićeni i šta se dobro pokazalo. Ipak ste na vodi mnogo više od nas koji pišemo ovde u poslednje vreme hi

Drivee:
Mozda macku da vodite sa sobom?  upavusi

Zoran T:
Pre neku godinu sam radio na zahtev coveku projekat za camac 8.5/2.8m...svi otvori za prolaz vode do kaljuzne pumpe svedeni na minimum + metalna mrezica preko...grkljan creva za elektroinstalaciju sva pored konstrukcije...elementi patosa iz delova svaki posebno da se dize...sve otvoreno...a razlog zmije...kad udje da je lakse nadje i izbaci... sha

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju