E, ovako treba... > Sajmovi - Fairs
Сајам наутике - Дизелдорф 2019.
zankiki:
U pravu si.
LSI:
Не слажем се с вама двојицом.
Мислим да имате сасвим погрешан приступ.
Не мислим ја да је ситуација далеко боља него што је Зокс описао али чак и да је таква, неће вечито бити таква.
А ово је један од корака да ситуацију поправимо.
Јер, можда ће и неки наутичари из те Европе помислити као вас двојица, али више пута сам имао прилике да разговарам с учесницима ТИД регате - сви до једног били су одушевљени оним што су видели и местима где су били - а пристајали су у баш такве марине какве је Зокс описао, јер ми друге немамо.
И сад, има ту оно зашто ја мислим да је добро да нам дође више таквих наутичара, па нека се неки од њих разочарају. Биће и оних који ће уживати у у ономе што имамо да им понудимо. А многи од њих ће испричати своје приче тамо некима у тој Европи. А онда, на неком нивоу, та Европа ће одобрити нова бесповратна средства која ће држава (оно што лопови не покраду) уложити у постројења за пречишћавање, у побољшање и развој привезишта и марина...
Да, ја заиста верујем да не треба да се стидимо оног што имамо. Јер оно што нам је природа дала, то је нешто чиме се можемо поносити.
Нама не ваља оно што је до нас, што ми не ваљамо и све чекамо да нам неко други нешто уради, а ми ћемо се подметнути само ако у томе има одмах нешто за нас.
Мада има и лепих примера већ сада. Навешћу само примере из Апатина, Кањиже, Новог Бечеја, Ковина... Има још лепих места, није све тако црно.
Ова идеја о одласку на сајам у Дизелдорфу полази од лепих идеја и лепих жеља и можда ће као таква остати неостварена иако није потребно много да се тамо оде и буде и да се учествује у сађењу цвета који ће једног дана процветати нашој деци.
DuleN:
--- Citat: LSI 17, 07, 2018, 13:19:39 posle podne ---
Да, ја заиста верујем да не треба да се стидимо оног што имамо. Јер оно што нам је природа дала, то је нешто чиме се можемо поносити.
Нама не ваља оно што је до нас, што ми не ваљамо и све чекамо да нам неко други нешто уради, а ми ћемо се подметнути само ако у томе има одмах нешто за нас.
Мада има и лепих примера већ сада. Навешћу само примере из Апатина, Кањиже, Новог Бечеја, Ковина... Има још лепих места, није све тако црно.
Ова идеја о одласку на сајам у Дизелдорфу полази од лепих идеја и лепих жеља и можда ће као таква остати неостварена иако није потребно много да се тамо оде и буде и да се учествује у сађењу цвета који ће једног дана процветати нашој деци.
--- Kraj citata ---
Tako je Laki.
Za mene si 100% u pravu !
BataVoja:
Na koliko smo sajmova mogli da odemo za jednu jelku, fontanu ili budući jarbol. Privredna komora koja firmama otima članarinu kao obaveznu, nije zainteresovana. Pa koga mi onda da predstavljamo, grupu građana a ne možemo tim nautičarima iz Evrope ništa da organizujemo.
Bolje da ne idemo da se ne brukamo.
mesechar:
--- Citat: Zox 17, 07, 2018, 12:33:44 posle podne ---За такво што треба се припремити са адекватним програмом. Тај програм требала би сачинити група људи и то није мали посао. Сем воље потребно је и знање у тој области.
Ако држава није заинтересована, нити произвођачи чамаца, наутичке продавнице... шта ћемо ми тамо?!
Шта им занимљиво понудити?
Можемо им представити застареле и неисправне преводнице, неодржаване водотокове и пловне путеве, загађену воду... Ми као држава немамо ни бензинске станице на води... Већина марина личи на страћаре из Сомалије. Још кад прођу поред главног града па виде све оне квази сплавове као из сиромашног предграша Могадиша, Савски насип на коме су бесправно подигнуте викендице и то на изворишту питке воде...
Ко је видео марине, пловила, водене токове, инфраструктуру у Аустрији, Немачкој, Шведској итд. и како држава све то уређује, мене је срамота и да споменем ово наше "наутичко благо".
У Дизелдорфу можемо једино извести перформанс: "Пловите Србијом уз паризер сендвич и осетите силину раста Драмосеровог БДП-а"
--- Kraj citata ---
dal da se covek smeje il da zaplace...ali sustinu objasnio
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju