Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

.

<< < (2/3) > >>

oblak:
 Bayliner 2556 fly bridge je model broda sa 5,7 L Merkruzerom. Fabricki merkruzerov izmenjivac je manji jer je od mesinga koji je bolji sprovodnik toplote od hand made od inoxa al oba su linijski sa velikom povrsinom predaje a naravno i protokom. Spiralni guse protok vode.. Ti ces sam odluciti sta ces staviti, mozes voziti i otvoren sistem, nista mu ne fali...samo ti kazem da ako hoces povoljno da resis izmenjivac hand made od inoxa uz sve nedostatke je dobro resenje i znam naj manje 10 brodova koji godinama plove sa njim

oblak:

--- Citat: Zox  26, 06, 2018, 16:05:15 posle podne ---Прво се наутичар охлади за 489.61€, а након тога прописно хлади машину до 154HP: https://www.asap-supplies.com/eu/bowman-marine-heat-exchanger-fh200

--- Kraj citata ---

Akcija!  56568

stvlada:
   Tri zelene :)
   a na onih 489,61 dodaj prevoz,carinu i porez...

Nidza:
Pogledajte koliko je truda i paznje u detaljima ulozeno u razvoj tog skupog izmenjivaca na sledecem linku:

https://www.ejbowman.co.uk/products/HeaderSpares.htm

Obratite paznju na izbor razlicitih materijala pojedinih delova u zavisnosti od namene (kopnena, marine - slatkovodna, marine - morska, marine - zagadjena voda, bazeni, ...). Obratite paznju da se kljucni deo ("stack") vadi radi ciscenja i kontrole dok ne dotraje, a zatim se samo taj "stack" menja za novi. Neko je to projektovao namenski i debelo platio razvoj da bi dao garanciju na odredjeni period u takvim uslovima rada.

Mi imamo srece sto na reci nije slana voda pa prolazimo super sa prohromom i to besprekorno (i u domacoj radinosti i cak i sa AISI-304). Na moru je matematika drugacija, popularniji je i suvi auspuh kad god je moguce jer nema "riser mixer"-a koji cak i od prohroma dosta krace traju (i to ne AISI-304, vec 316L). Sve zavisi od namene, potreba, ali i mogucnosti naravno i razumljivo. Dodao bih i raspolozivog slobodnog vremena.

A sto kaze Oblak, obzirom da je gliser i da ces verovatno drzati na prikolici tj. van vode preko zime (a mozda i veci deo godine), nije problem i da ostane direktno hladjenje ako to vec imas reseno i kosta te nula (odaberi sam valutu).

stvlada:

--- Citat: Zox  26, 06, 2018, 23:02:47 posle podne ---Ето, прште зелене на све стране.  :)

Измењивач и поштарина до Србије коштају тачно 438,58€, јер се одузима ПДВ. На кућну адресу у Србију са царином и ПДВ-ом цена износи 578,92€

438,58€ (уређај и транспорт) +  10% царина = 482,43€
482,43 +20% ПДВ = 578,92€

Окрени-обрни без зелених нема приче. Сачекаћу неки фабрички, полован из иностраних огласа. До тада шибалица реком на отвореном систему.

--- Kraj citata ---

Onda bolje kupi nov fabricki,da ti ne bude polovan izmenjivac kao grana sto je bila na camcu  ;)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju