Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

.

(1/3) > >>

.:
.

oblak:
Ovakav izmenjivac ima malu povrsinu predaje i nece biti dovoljan za bilo koji motor.Pregrejace se. Mora se napraviti izmenjivac sa mnogo vecim brojem cevi, odnosno vecom povrsinom predaje izmeddju motorne i spoljne vode. Javi se St Vladi napravio ih je dosta i odlicno rade.

Nidza:
https://www.ejbowman.co.uk/products/MarineHeatExchangers.htm

zankiki:
Sličan je kod mene na Marissi, sad sam se setio, da  li i gde imaju da se kupe takva creva kao što su na krejevima, ova moja smo već budžili ali nekad ću morati da ih kupim?

oblak:

--- Citat: Zox  25, 06, 2018, 13:19:11 posle podne ---
--- Citat: oblak  24, 06, 2018, 23:03:54 posle podne ---Ovakav izmenjivac ima malu povrsinu predaje i nece biti dovoljan za bilo koji motor.Pregrejace se. Mora se napraviti izmenjivac sa mnogo vecim brojem cevi, odnosno vecom povrsinom predaje izmeddju motorne i spoljne vode. Javi se St Vladi napravio ih je dosta i odlicno rade.

--- Kraj citata ---

Има више различитих величина, а означени су по снази од око 15KW па до 150KW. Малих су димензија и зато су занимљиви. Такви су и на Меркрузерима и осталим бродским моторима, много мањих габарита од ручно прављених, а раде посао. Ручно прављен је огроман и не знам где бих га сместио, а да ништа не сечем тј. преправљам на чамцу.

--- Kraj citata ---

Ja sam imao Merkruzerov na Baylineru 2556 sa fly bridgom  i isto je sa paralelnim cevima kao sto Vlada pravi... Originalni su preskupi i zato se ljudi odluce da prave..shvatices sam posle traganja i mnogo zezanjcije...mnogo nas je proslo kroz razne marinizacije, nisi prvi :) srecno

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju