E, ovako treba... > Plovila

Savet: Dalamatinka ili nesto drugo

<< < (10/22) > >>

Darkobp:

--- Citat: SALE NB  21, 09, 2009, 22:28:26 posle podne ---Darko, odavno već htedoh da priupitam, ono produženje korita koje si izveo i nosač motora- koliko jak motor može da nosi?
Da li si pokušao da glisiraš sa tim produžetkom?

--- Kraj citata ---

Paaaa odradjeno je dosta jako,prvo kostur od celicnih L profila i to jedno 50x50 je napravljen pa je poplocano sa blazujkom  i to nekom jedno 18mm pa je sve presvuceno sa nekoliko slojeva poliestera....
Kacio sam na taj produzetak i 60 ks ali bezuspesno od pravog glisiranja nije bilo nista,kad sam sam bio u camcu uspevao sam da postignem 27km/h al cim je jos jedna osoba bila tu nije imao snage da ga ni izdigne iz vode -samo je orao po vodi :sorry:

Ja sam isao tom logikom da sam citao u starim Sam-ovima dosta o tom koritu i tamo je bilo reci da korito sa kabinom vec glisira sa 30-40ks(al doduse korito golo kao pistolj) pa ja uzeo 60ks da se nadje koji konj vise kao nece skoditi,al kod mene ti produzeci na koritu u kabini nema cega nema,dosta prohrom cevi,sidra vesla i ostale opreme mali milion...al sa svim tim od glisiranja nema nista

SALE NB:
Da li si fizički produžio korito? Ako nisi, onda si motor i težište odmakao od završetka korita, i jasno da je teško izglisirati.
27km/h je stvarno malo. Video sam dosta takvih čamaca sa motorima 30-50ks, koji sasvim lepo idu i to sa 5-6 ljudi na čamcu, sa 70ks su već opasno brzi!!!

U Banovcima ima jedan sa Hondom 40 ili 50 ks (mislim da je 40ks), i visokom kabinom, i ide baš lepo. Ljudi su nekad proizvodili te čamce, a tog su uradili za sebe.

Darkobp:
Al mislim da je taj na tvojoj slici nesto duzi,6 ili 6.5 je ako se dobro secam i taj komfor bi mislim vec mogao da zadovolji vec potrebe koje trazi Haklberisojer,mislim one wc,frizider...

Ma znam ja da je kod mene najveci problem ta krmena nadogradnja jer nije lepo ispostovana vodena linija sa gledano sa boka,tj nadogradnja je uza za par cm od camca,al odole je ok i lepo je ispostovana linija korita,jgb nisam je pravio a sad kako je tako je

Evo slike gde se vidi to o cemu pricamo

SALE NB:
Verovatno mu pravi neke kontra-produktivne turbulencije, tj. ne pravi uzgon kako bi trebalo!
Ali stvarno super izgleda! Možda bi trim-tabovi pomogli? Sigurno bi, samo- koliko?

Darkobp:

--- Citat: SALE NB  21, 09, 2009, 23:49:39 posle podne ---Verovatno mu pravi neke kontra-produktivne turbulencije, tj. ne pravi uzgon kako bi trebalo!
Ali stvarno super izgleda! Možda bi trim-tabovi pomogli? Sigurno bi, samo- koliko?

--- Kraj citata ---

Ma i ja mislim da je uzi pa da nema zbog toga dovoljnu silu uzgona,al sad je gotovo,ja prodao taj od 60ks kupio od 5ks,jbg bilo mi draze da idem 10km/h sa nekim i da se druzim,plovim.popijem pivce nego da picim 30km/h sam :taunt: :taunt: :taunt:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju