Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Pozdrav

<< < (2/3) > >>

vepar:
Sheki011 kakav je odnos vas kapetana brodova kada se neko od nas malih nauticara javlja na 16. Kanalu? Mislim jel vas to nervira? Da li uopste hocete da stupite u komunikaciju ili da odgovorite na neko postavljeno pitanje?

srsa:
Добро дошао.  114

Mare:
Dobrodosao

sheki011:
@ vepar
Ja lično uvek ispoštujem onoga ko mi se javi preko stanice. Smatram da si se javio sa nekim razlogom, tako da ne vidim zašto te nebih udostojio odgovora. Mislim da je za vas "male nautičare" mnogo teže nego nama. Mi opet smo stalno na reci, stalno srećemo brodove i znamo sa kim stupamo u radio-vezu, znamo kako se javljamo preko stanice, znamo te podunavske jezike (podunavski esperanto), znamo kako da se sporazumemo sa njima...vi opet nemate sva ta sokoćala kojima smo mi opremljeni, znamo kako se zove brod kojeg pozivamo i sl...Ti bi verovatno bez nekog AIS-a bauljao i nagađao kako se zove brod, šta da mu kažeš...
Lično te ne doživljavam kao smetnju dok god mi se nisi usidrio u sred prolaza u mostu, razapeo suncobran, zabacio 2-3 štapa i izvukao pentu napolje jh

vepar:
Dunavski Esperanto! hahahha  ha lol ha lol ha lol bas tako! To je naeka mesavina Ruskog, Ukrajinskog, Srpskog, Bugarskog i Rumunskog. Evo vec dve godine slusam na stanici i jos uvek ne mogu bas sve da pohvatam ali polako počinjem da razaznajem pojmove. E i mi imamo AIS uređaje  6589 istina samo prijemnike ali i oni su korisni. Redovno iz dosade iščitavam sve podatke prolazećih brodova, ponekad čak i kada sam uvezan u obali. Kako bi se trebalo obratiti brodu čije nam namere nisu baš jasne da li se okreće, sidri, kupi barže ili samo prelazi sa jedne strane na drugu. To je jedna od situacija kada bih se uhvatio radio stanice, ali do sada nikada nisam pošto sam čuo da to navodno iritira kapetane brodova a stanica mi je naravno nelegalna...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju