Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Saradnja U.G "Moja Ladja" i Udruzenja profesionalnih ladjara Srbije
LSI:
ЦИТАТ
Tako je Brokeru slažem se! To je pravi put na ovu temu. Ja bih prvi svoju registrovao kada bih znao kako i da me to ne košta previše. Ali koliko znam trenutno nije moguće registrovati radio-stanice koje nemaju automatsku indentifikaciju što isključuje 90% radio stanica koje poseduju mali nautičari. Onda radio stanica nije više 30-100 € nego 350-500 €... Treba se boriti protiv tog pravnog akta koji onemogućava legalnu upotrebu ovih radio stanica, odnosno neka omoguće barem na čamcima upotrebu ovih jeftinih a za brodove može ostati i propis koji je na snazi. Odnosno trebalo bi da propisi naprave razliku između malih nautičara i brodova...
КРАЈ ЦИТАТА
Радоване, потпуно се слажем и с овим што си написао. То јесте нешто на чему би требало да радимо. Али као што рекох Брокеру, треба неко ко ће се тога прихватити.
И ма како изгледало немогуће, верујем да бисмо, раније или касније, нешто издејствовали. Само, потребно је на томе радити.
Ја сам вечити оптимиста и ма како критиковао ову државу и власт, и даље верујем да ако наступимо организовано, можемо нешто и постићи.
Потврда тога је и моје данашње учешће на састанку у Лучкој капетанији у Београду на разговору о питањима регистрације чамаца, регистрацији самоградње, томосових мотора...
О свему томе објавићу извештај на сајту нашег удружења вероватно сутра.
Дошли смо до тога да нас позивају на округли сто, на састанке у ПКС, у капетанију... корак по корак, биће промена, па макар и малих. Али потребни су људи да би се ствари померале.
petar_kozic:
Potpuno podržavam ideju da se emituje preko Zello aplikacije.
Ne ručam u restoranu godinama jer ne mogu da priuštim, samim tim ni stanicu ne mogu da kupim, ali telefon imam i zello radi odlično.
Ko želi može da koristi, ko ne želi ne mora.
Ja sam na teci rekreativno zbog pecanja sa šikljom i ne želim da nosim svaki put stanicu sa sobom, kao i da polažem ispite i plaćam harač, zašto onda ne bih koristio nešto što je skoro besplatno i uvek pored mene.
Ovo je moje viđenje situacije i ovo ne shvatam kao nešto što je samo cilj udruženja, već kao dodatnu mogućnost koja nam svima može koristiti.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
broker975fx:
Vidi predsednice ovo je javni nauticki forum, ja sam clan ovog foruma od njegovog prvog dana funkcionisanja i mogu da kometarisem i pisem, kao i do sada u svim temama. Vi kada napravite svoj forum vi postavite vasa pravila ali ovde na javnom forumu svako bez obzira da li je clan udruzenja ili nije moze kometarisati i kritikovati(pozitivno ili negativno) svaki vas potez.
LSI:
--- Citat: broker975fx 30, 03, 2018, 07:55:41 pre podne ---Vidi predsednice ovo je javni nauticki forum, ja sam clan ovog foruma od njegovog prvog dana funkcionisanja i mogu da kometarisem i pisem, kao i do sada u svim temama. Vi kada napravite svoj forum vi postavite vasa pravila ali ovde na javnom forumu svako bez obzira da li je clan udruzenja ili nije moze kometarisati i kritikovati(pozitivno ili negativno) svaki vas potez.
--- Kraj citata ---
Чему овакав став? Ко је уопште оспоравао било коме право да критикује рад удружења?
Ово јесте јавни форум и свако има право да изнесе своје мишљење. Зашто би неслагање одмах морало да значи да неко неком оспорава право да нешто напише?
Моје поруке овде нису потписане председничком функцијом у удружењу него мојим именом и презименом, односно надимком.
Кад напишем нешто на овом форуму, онда износим своје мишљење и заиста мислим да би било лепо да нам се придружи свако ко мисли да може нешто да промени својим ангажовањем.
Поштујем ја и оно што је Радован написао - да он није спреман да се лично ангажује али је уместо тога спреман да плати па да неко други нешто уради. То је његово право и он је то лепо, поштено написао. Зато нисам ни коментарисао ту његову поруку. Свако од нас одлучује како ће се поставити у животу.
За разлику од њега, ја сам спреман да одвојим део свог времена да покушам да урадим нешто што мислим да може да буде корисно и не очекујем да ме неко плати за то. И срећом, окупило се још неколико сличних људи око удружења, људи који не траже да буду плаћени за оно што ће покушати да ураде. То не значи да нећемо радо сести с Радованом да се дружимо и попричамо о наутици и било чему другом.
Sale Rea:
Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje i kritiku ,bilo da je ona na mestu ili nije. Za to i služe ovakva mesta. Omalovažavanja nisu dobrodošla. Ljudi su od pustinje napravili oazu. Sigurno je da je i tu bilo skeptika , da ne kažem "Mrguda".
Ja sam za to da probam kako to funkcioniše. Da vidim da li mi je to potrebno i korisno u određenim situacijama.Ako nije, idemo dalje.
Pozdrav drugari !
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju