E, ovako treba... > Yamaha
Yamaha 6-8 ili neka druga
petar_kozic:
Zašto bi neko isti motor pravio sa samo uštinutim gasom. Nema logike, mora da ima na toj 6 nekih stvari koje su stavljenje manjeg promera ili drugačiji prenos i sl.
Pričam laički, treba se posavetovati sa nekim majstorom.
Ne kažem da je ne moguće. Znam ranije za dvotaktni mercury 7.5 i 9.9 da je ista mašina samo razlika u karburatoru, ali ipak to je ceo jedan deo, mehanizam.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
DuleN:
Pero,
Ima mnoooogo razloga sto se motori prave ustrojeni... Ja sam kupio Mercury 50HP skinuo mu jedno parcence plastike i sad je 60 HP. Razlika u ceni izmedju ova dva motora skoro 1000 eur, a sve isto...
Recimo, na interesntnim trzistima za proizvodjace motora, porez za 50 i 60 konja se drasticno razlikuje, a proizvodjacu jeftinije da pravi 2-3 motora isto i da ih samo malo ogranici nekim parcetom lima ili plastike...
shomysss:
Nakon detaljnog objasnjenja Vase shvatio sam sistem I puno mu hvala k5.. Pozvao sam i Elco servis u Futogu da pitam da li slucajno oni imaju neki motor na prodaju I posto nemaju 99% cu kupiti ovaj 6-8, naravno ako se nesto ne izjalovi.. Kroz pricu im pomenem da imam jedan potencijalni ali da bi ga trebalo odblokirati I objasnim im o cemu se radi. Oni mi kazu da ima I hondi koje su tako radjene narocito za trzista koje imaju neke zabrane kada je broj konja u pitanju. Konkretno mi je naveo primer Svajcarske gde do 6ks nije potrebna dozvola...
Drivee:
Svaki NOV motor ima blokadu i ona se skida posle nekog odredjenog vremena u ovlascenom servisu. Mislim da ovde jednostavno niko nije nista skinuo. Za dobijanje vise konja znam da se menja karburator. Ne dizna, nista, vec bas karburator. Sto se tice potrosnje, mnozis konji x 0.350.
E sad, mozda nisam dobro upucen... ali znam da se tako prave sa 9.9 na 15ks ako je isti blok itd itd..
kole:
Nema SVAKI nov motor blokadu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju