E, ovako treba... > Plovila
Moj Gumenjak - saveti, predlozi
Ђорђе978:
Neki savet kod izbora proizvodjaca?Dvotaktna ili cetvorotaktna?Da li je kod kupovine polovnog motora presudno godiste ili generalno stanje?
Sent from my iPad using Tapatalk
LSI:
На гуменом чамцу као да се сваки килограм терета више осећа него на чамцима од тврдог материјала. Двотактни мотори су много лакши од четворотактних.
Истина, и доста су бучнији и уз то троше мешавину а не чист бензин.
У односу на четворотактне, двотактни брже постижу максималну брзину.
Код нас има мотора разних произвођача али немају сви једнаку техничку подршку. Најбоље су сервисима и резервним деловима покривени мотори марке Јамаха и Хонда (уз моторе марке Томос).
Важно је годиште али то су веома поуздане марке и показало се да су, ако су добро одржавани, то мотори који једнако добро раде и кад су нови и кад имају иза себе и више од 20 година. Дакле, обратите пажњу на опште стање мотора (препоручујем да замолите неког у кога имате поверења да прегледа мотор или га однесите у неки сервис на коме би мајстор видео шта је потребно и у каквим је стању мотор).
mikiheadroom:
Sta mislite o modelu Zodiac ,MK1TUORG S
2000 god 12ft , sa motorom Mercury 10hp?
Motor je odlicno ocuvan , nego mene brine sto je camac malo stariji , ma da i on izgleda dobro ocuvan, kazu da je bio u slatkoj vodi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ђорђе978:
Meni odlicno izgleda
Sent from my iPad using Tapatalk
Ђорђе978:
Evo ga i moj Wiking!
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju