E, ovako treba... > Plovila
Sta mislite o ovom brodu?
zankiki:
--- Citat: vepar 29, 01, 2018, 09:46:38 pre podne ---Holandija otpada zbog transporta... ostaje listanje oglasa i pracenje...
--- Kraj citata ---
Holandija otpada i zbog tvojih želja za malim gazom i nasukavanjem na pesak... Tamo ćeš slabo naći nešto te veličine da nema gaz oko metra...
Mada, sa obzirom na to koliko ploviš i da si retko u mestu, ja ne bih bežao od gaza... Skoro si dožive lepu salauku, a doživećeš ih još mnogo, ne može se to uvek predviteti / izbeći... Gaz i nisko težište u takvim situacijama može jako mnogo da znači...
zankiki:
--- Citat: Zox 29, 01, 2018, 11:25:21 pre podne ---
--- Citat: budens72 29, 01, 2018, 08:29:13 pre podne ---Ma nista obicni motori.... samo Yamaha High Trust 25 ili 50
Odlicno gura, mali potrosac... Ja sa mojom 25 ne prelazim prosecnu potrosnju od 2 l na sat... istina u rezimu koji je za mene najekonomicniji.... na 2800 obrtaja
--- Kraj citata ---
Није део теме, али само да питам колика је брзина узводно-низводно у поменутом режиму?
--- Kraj citata ---
Bolje je uvek pitati koja je brzina u tom režimu po stajaćoj vodi. Dunav ima vrlo različite brzine na različitim mestima.
Naravno da svi to znamo, ali se opet često raspitujemo recimo kolika je brzina nekog broda uzvodno.
Meni je kad vozim u ekonomiku brzina uzvodno 5-10 kmh... Kako gde. Po stajaćici 11 km/h.
Terca:
--- Citat: vepar 29, 01, 2018, 09:46:38 pre podne ---Holandija otpada zbog transporta... ostaje listanje oglasa i pracenje...
--- Kraj citata ---
Neeee, neeeee, ne boj se transporta... nađi ti brod braćela a dovoz ćemo lako organizovati, ne bi bilo prvina.
Ja znam dobru i pouzdanu ekipu koja bi rado doplovila, čak i bez tebe, i jeftinije nego da sam doploviš.
Terca:
--- Citat: vepar 29, 01, 2018, 09:42:48 pre podne ---http://www.djenaship.com/celicni-camci-preko-10m
Ovako nesto bih ja najtadije, ali naravno manje. Do 12 m duzine. Tako nesto mislim da se ne moze napraviti za 22k motor je oko 8k pa sajle, instrumenti, montaza, rezervoari, elise... jos 1-2k, korito nece biti ispod 10k
--- Kraj citata ---
Da li si razgovarao sa Aponjom (na jedriličarskom)?
budens72:
za Zoxa
Није део теме, али само да питам колика је брзина узводно-низводно у поменутом режиму?
uzvodno 5-7 km/h zavisi od vodostaja, toliko u okolini N.Sada... nizvodno 11-14 km/h
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju