Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Kabe Nautica - Razvigor
LSI:
Сирће можете нанети и без разблажења, уколико су наслаге старе и осушене. У том случају, сирћем можете натопити крпу или сунђер и нанети директно на површину коју желите да очистите. Ако је чамац тек извађен и још је мокра површина коју треба очистити, може и сасвим мало сирћета (нпр. ракијска чаша и исто толико воде). Нанети сирће (чисто или разблажено) на површину и оставити неколико минута, а онда испрати млазом воде.
Е сад, све ово је испробано на чамцу од пластике.
Што се тиче алуминијума, мислим да би било боље да се распитате код произвођача - они најбоље познају материјал с којим раде и знају да ли би употреба сирћета или соне киселине могла довести до стварања некаквих флека по површини али колико ја знам, сирћетом се перу чесме и санитарије у домаћинствима без неке штете. Понекад се сирћету додаје и исцеђени сок од лимуна, који појачава дејство и боље скида старе наслаге.
Kabe:
Pozdrav svima...
Dugo nije pisano u ovoj temi, valja je malo razgibati, zaslužila je...
Tokom ove sezone je možda bilo nešto zanimljivo za nju, ali iskreno, nisam imao "resurs". Dinamika je bila jaka, korona takođe, ali nije me omela da napravim ozbiljnu satnicu na vodi. Vozilo se do skoro. Čamac tradicionalno 1. decembra izvađen iz vode u zimovnik. Na koritu nije bilo algi ni školjki. Obrisao jednu ruku krpom i vodom i to je bilo to... Nema nikakvih promena na koritu.
Statistiku oko utrošenih sati bacam kada dođem do tahografa, a benzina je potrošeno dve-tri kante sajkaca sajkaca
Stoga, nastavljamo druženje nadalje i vidimo se za koji dan ponovo na vodi :)
Razvigozdrav!
zoki_ns:
Svaka čast, pa da uskoro otvorimo i novu sezonu.
Pre jedno 2 nedelje sam video parkiranog Razvigora u dvorištu marine. Ne moze da se ne vidi kad se ide ka špicu jh
Kakva je ova godina, a s obzirom da tebi zima nije problem mogao si dočekati i januar sa čamcem u vodi sajkaca
Kabe:
Da, za koji dan ponovo na vodi :D
Razvija sam namestio da pozira ove godine, namešten je na vidikovac.
Ahahaah, šta ćeš kada sam toplokrvna zver :D Mi sa juga nismo baš "uračunljivi" po tom pitanju.
Kada je reč o plovidbi, bio bih ja i danas na vodi, ali nažalost imao sam sličan scenario kao neki nama dragi članovi foruma :( Nije me zaobišla opaka Korona... Jedva sam preskrcao, a i danas osećam posledice. Međutim, dobro se sve završilo na kraju čim kuckam ove lepe redove. Ostaje samo da se učuvamo i nadalje i revitalizujemo. Počeo sam da treniram, ide kilavo, ali biće!
Kabe:
Ovih dana obišao sam Razvigora i marinu. Uživa u čarima zime. Da li će ga visok vodostaj ovih dana "prevrnuti na leđa" ostaje nam da vidimo rolleye
Komšija iz zimovnika je spreman za ronjenje...
how long between workouts
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju