Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Преглед чамаца у 2018. години

<< < (15/42) > >>

zveki66:
i to sto kazes komsija, na tri jednake godisnje rate  stri

Drivee:
Uglavnom, covek mi kaze, za cenu ne znam ali bice jednom u 3 godine i to je to. E sad, uzece pare na gomili, istina. Koliko ce biti..znacu za 40 dana:)

Naravno, psotoje i agencije preko kojih registovati na rate. Ja cu lako.. bice 100 evra.

zveki66:
Bice nama za 40 dana  56568

hbojan:

--- Citat: zveki66  12, 12, 2017, 15:05:04 posle podne ---Bice nama za 40 dana  56568

--- Kraj citata ---

stri stri stri stri ha ha ha

Misha D:
u najavi je još malo komplikacije kod upisa i prve registracije svih plovila:
- obavezan je projekat plovila, domaćeg proizvođača ili stranog, bilo da je fabričko ili no name plovilo ( za mlađa plovila to je još uvek izvodljivo dobiti od proizvođača pod uslovom da hoće da na taj način otkriva svoje poslovne tajne, za one koji se najčešće kod nas uvoze, u dubokoj mladosti od 30-40 god, nisam siguran da se to može pronaći, recimo,  kod urednih Skandinavaca ili Holanđanina, pod uslovom da ta fabrika još uvek postoji, a šta znači pojam "projekat" tek će se videti)
- kod domaće samogradnje projekat i izvedbu mora uraditi licencirani projektant/proizvođač, a komisija koju formira ministarstvo ili nadležna kapetanija (još uvek nema uputstva ni za ovaj detalj) dolazi i prati svaku bitnu fazu izrade plovila i to odobrava ili ne, ukoliko se odstupa od prethodno odobrenog projekta (verovatno ovaj pojam projekta i "projekat" iz prethodnog stava nisu isti, videće se)

Koliko će ljudi ovo sve moći da ispuni, videće se.
Koliko će to povećati broj ne registrovanih plovila, videće se.
Koliko će se povećati i pooštriti kontrola i kaznena politika, videće se.

Uputstvo se čeka po kapetanijama, do daljnjeg prve registracije su zamrznute.
Naravoučenije : samo je uputstvo kapetanije bitno, sve priče po forumima su delimično tačne, pa i ova gore navedena.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju