Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Преглед чамаца у 2018. години

<< < (10/42) > >>

zveki66:
Koliko shvatam, to znaci da ce se camci iz samogradnje koji imaju plovidbenu ali je istekla njena vaznost a time ce biti obrisani i iz registra i njihova ponovna registracija bice skoro pa nemoguca prodavati za saku oraha dok ce camcima sa vazecom registracijom cena koja je i sada prevelika skociti jos vise.   

Nidza:
U sustini pratim ovu temu, ali ne volim bas da komentarisem jer svega tu ima, dosta su ljudi subjektivni pogotovo kad licno imaju konkretan problem (i sam sam takav u toj situaciji), verujem da nije lako ni sa korisnicke strane tj. to i znam, ali ni sa one druge strane obzirom da se kod nas sve svodi na papirologiju, a ne postoji neki elektronski sistem i onda je jedini dokaz za nesto papir i ako nema tog papira (bez obzira da li je izgubljen i ko ga je izgubio) tesko je nesto dokazati. To je veliki izvor problema po meni. Zato sam, uopsteno, misljenja da je za sada svaki "slucaj" za sebe i potrebni su razliciti papiri i zato ipak mislim da je za svakog licno najbolje da ode sa svojim slucajem do kapetanije, dok se nesto ne promeni. Necu komentarisati konkretne slucajeve jer zaista neki koji su opisani na forumu zvuce nerealno po zahtevima od strane drzave, za neke ni ne odgovorimo clanovima foruma jer pitaju ocigledno za neku nelegalnu radnju, a ima i onih relanih izmedju.

--- Citat: DuleN  08, 12, 2017, 18:10:52 posle podne ---E sad, trebalo bi se nekako boriti da taj porez ne bude porez na lux ( bar do nekih gabarita plovila i snage motora) ...

--- Kraj citata ---
Dule, ja se sa ovim ne mogu sloziti, u smislu da granica za luksuz budu gabariti i snaga motora, mislim da odatle i sada potice dosta problema. Mislim da bi realnija granica bila trzisna vrednost plovila. Na primer, camac prelazi granicne gabarite i snagu motora, ali je napravljen pre 50 godina, a konkretan motor je prestao da se proizvodi pre 30 godina, da li to smatras luksuzom? Da li mislis da je luksuz, na primer, kada ljudi odluce da umesto novog Hyundai-a kupe polovan Mercedes ili je nesto drugo u pitanju?

DuleN:

--- Citat: Nidza  10, 12, 2017, 08:35:58 pre podne ---
 Mislim da bi realnija granica bila trzisna vrednost plovila.

--- Kraj citata ---
Slazem se i sa ovim.
Bilo po kakvim realnim parametrima, potrebno je razgraniciti sta je lux a sta obcno plovilo...

Ljuba:
Samo ti čačkaj, dok te Dule ne oplete stri

Bez šale, sve stoji ali brate i narod se iskvario i mišljenja sam da, u celini uzevši imamo vlast baš onakvu kakvu zaslužujemo. Pa nisu ti ljudi pali sa Marsa, oni su iz našeg naroda, mi kao narod ih doveli tu gde jesu, kako ove sada tako i one pre njih koji nisu bili ništa bolji, svi nas urnisaše. Čak i neko deseti da dođe sutra i da bude najbolji, kada krene da ispravlja krive Drine biće kuku i lele, ono što se kvarilo decenijama i što je krivo raslo niko ne ispravi, trebaće par generacija da prođe.

Nego odosmo u off, za naše probleme samo mi možemo da se borimo a tu moramo biti jedinstveni. Eto sad imamo i udruženje (kad će više taj sajt?) pa preko njega možemo da probamo nešto da učinimo, mora biti borba neprestana.

DuleN:

--- Citat: Ljuba  10, 12, 2017, 13:29:43 posle podne ---Samo ti čačkaj, dok te Dule ne oplete stri

--- Kraj citata ---
Ljubo, ma jok..
Ziveo je cetvrt veka i jace po kojekakvim inostranstvima. Svugde bez izuzetka, otkidali od uzimanja, po svim paragrafina. I nikad dosta...
A da je sve sredjeno i uredjeno, jeste al samo onako za turiste... Da ne ulazimo u dublju diskusiju, jer ima bi sta pisatin na dugo i na siroko...
Za camac sam placao sta je trebalo platii svugde gde sam ziveo, pa cu placati i ovde...
Ono sto nije u redu je fakt da se momentalno ovde kod nas ne zna koji se zakon primenjuje, na koji nacin i sa kojim podzakonskim aktima. Zato svaka kapetanija tera po svome... Pisao sam vec da sam rodio mecku da registrujem glanc nov motor kupljen u radnji, sa fakturom i fiskalnim bonom...
Realno, nama fale jasni i tacni propisi, koji ce se primenjivati u svim kapetanijama, na jedan te isti nacin.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju