Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Преглед чамаца у 2018. години
iggi:
Izgleda da je lakse registrovati NLO nego camac kuku taz roll4. Ja cu pokusati pridrzavajuci se upustava koje su mi dali a ako budu trazili to iz APR-a nek idu oni u Nemacku pa nek izvade, a ja cu lepo naostriti sikirce pa ga lepo iscepati 2225 i to na parkingu Kapetanije, pa nek ide zivot corka
JazzyMC:
Hvala na pomoci, toga sam se i bojao. Sto kaze Ljuba onda se punuda suzava za 90% eek
Da li ista prica vazi i za Pasare, Titel 9, specijal 80... da li se i oni smatraju kao samogradnja ili je njih lakse ponovo registrovati. Ne znam da li se i oni vode kao samogradnja ili su to fabricki modeli za koje ne treba citava ta papirologija. Izvinjavam se ako je glupo pitanje ali stvarno nisam upucen
LSI:
Колико је мени познато, није дозвољена самоградња чамаца од пластике. За то је потребна регистрована пластичарска радња, која поседује одговарајуће калупе и која чамце израђује на начин који обезбеђује поштовање стандарда.
Другим речима, ове чамце треба купити само ако продавац може да приложи купопродајни уговор и/или рачун од регистрованог произвођача и потврду о плаћеном порезу на промет.
Проблем су пасаре којих има и старијих од 30 година, за које људи немају рачуне из времена куповине.
Ако постоји рачун или одјављена (неважећа пловидбена), мислим да не би требало да буде већих порблема око поновног уписа у регистар.
Ljuba:
--- Citat: mossi 09, 12, 2017, 14:11:40 posle podne ---"Za nov čamac od proizvođača budi spreman da će ti trebati još poneki papir kao recimo dokaz iz APR da je taj još aktivan, ma koliko suludo ti to izgledalo jer šta ti imaš sa tim."
Ovo je nešto novo.. sha 56568 sos6
--- Kraj citata ---
Evo kolega osetio to na svojoj koži
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,15978.msg162882.html#msg162882
DuleN:
Nemojte se sekirati toliko. Sacekajte mesec, dva... Resice se to pitanje.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju