Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Преглед чамаца у 2018. години
zveki66:
Bas zato se i plasimo unapred, znamo s kim imamo posla.
yopatami:
Bio bi to presedan presedana
Kad bi se nešto osmislilo u korist korisnika
zveki66:
Ne bih palubu zamenio za pentranje pa makar cele godine proveo privezan za bovu u nedostatku budjelara.
Alexa:
Laza je u pravu, nijedan porez koji je uveden makar kao privremen nije kasnije ukinut. Osim takse za izlazak iz zemlje. Mi smo otupeli i zaboravili koliko su bili "mastoviti", placamo i cutimo jer nemamo izbora. Ne zaboravimo da su se vlasti smenjivale ali nisu ukidali "dostignuca" prethodnika jer je svima budzet bio mali za njihove prohteve. Sto se tice poreza i registracije, mislim da to nece ukinuti nikada jer ne postoji direktiva EU za tako nesto vec zemlje clanice to uredjuju svojim propisima. Tako se npr u Italiji, Austriji, Nemackoj i t.d. plovila registruju dok u vecini skandinavskih zemalja ne. Lepo zvuci kao mogucnost ali nije realno znajuci sa kim imamo posla tamburanje
zveki66:
Koliko se secam a neka me neko ispravi ako gresim, davnih 80-ih (85-90) nije postojala godisnja registracija camca ali je resenje o porezu za camac svake godine stizalo na kucnu adresu.
Doduse, bio je mnoooogo manji (ili su nama plate bile vece) i nije se tretirao kao porez na luksuz vec kao klasican porez na imovinu.
E sad, mozda sam ja nesto pobrkao jer nisam bas toliko mator da bih poceo da se tacno prisecam neceg sto je bilo pre 30 i vise godina. grandpa
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju