Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Преглед чамаца у 2018. години

<< < (23/42) > >>

LSI:
Е, сад сам се насмејао. Па ово мора да је технички преглед врши неко из једне од наших капетанија!

А и шта је за толики брод 200 литара воде на сат? Тај може сатима и данима да се пуни пре него што неко примети нешто сумњиво.
А најлепше је што се у чланку упињу из петиних жила да увере читаоце како порески обвезници неће платити ништа (од тих неколико милиона фунти које се спомињу) за поправку - све иде на терет произвођача.

igagula:
Danas se sastanci u Beogradu,i kapetanije dobijaju upustvakako ce vrsiti registracije.Od sutra bi trebala da bude dostupna prava informacija

LSI:
Управо сам сазнао да су капетаније добиле упутство да се регистрација обавља сваке треће године и коштаће укупно нешто мање наго што је до сада била годишња регистрација.
Исто тако, плаћаће си износ пореза једном у три године и износиће колико је до сада износио годишње.
Осигурање које плаћају власници мотора јачих од 15 КW плаћаће се на три године.

Овако сам чуо, а сутра ћу покушати лично да проверим.
И док ми се чини да су прве две ствари нешто што ће тако и бити, чему ћемо се сви обрадовати, дотле ми је мало сумњиво то око осигурања. Колико знам, осигурање се не може плаћати унапред...

Како било, покушаћу сутра да проверим све три информације па ћемо видети да ли треба да се радујемо или је неко поранио с првоаприлским шалама.

MiletaStamat:
Laki kad već proveravaš, pitaj kako će se primenjivati zakon, Da li ćemo morati ove godine da produžimo registraciju, pa onda važi tri godine, ili će nam važiti registracija od 2017 godine pa naredne tri godine računajući i 2017, tj. još dve.

Bakara:

--- Citat: LSI  08, 01, 2018, 14:15:58 posle podne ---Осигурање које плаћају власници мотора јачих од 15 КС плаћаће се на три године.

--- Kraj citata ---

Mislim da je u pitanju 15kW sto je u stvari 20+ konja. Tako je bar bilo do sad

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju