Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

MORGAN 45-1 OR

<< < (8/8)

peckfilipovic:

--- Citat: tangabravo  18, 10, 2017, 23:29:15 posle podne ---Zaboravih da kažem da sam pre 10 tak godina dok sam se švercovao u marini u Baru- 15dana- video jednu istu ovakvu kao tvoja klasična , drvenjak samo što je bila dibiodus gola i veoma lošeg stanja , ali tada nisam nosio foto tako da nemam nijedne fotke. Dobra stvar kod ove klasične blinije što i ispod 8-9m dužine ima u kabini stajaća visina i to ohoho

--- Kraj citata ---
Istina,ali nisu svi komforni,dosta ih je preuskih do 30ft.Ovaj ima sirinu 3.353 m a duzina je 14.0208 m.
Nije neka sirina kakve danas prave po 5 metara sirine ali je udoban na talasima i mogu da ga parkiram gde je predvidjen manji brod oko 30ft tako da nema da nema negde da se uglavim.Cirao sam o njemu dosta na forumu jednom,uglavnom su zadovoljni sa okretnoscu i brzinom.Jedan kaze da je od Tampa Baya do Dry Tortugas ostrvo izmedju Meksika i Key Westa najuznije tacke Floride za 24 sata presao 198(366.6km) milja u par navrata istom brzinom sto je super jer vecina napravi 120-140 milja.
Mada kad ga dovedem na prolece kod mene kuci krece ozbiljna restauracija.Nabavio sam granit 1/2 cm debljine sa podlogom hooneycomb (strukturalna podloga),novi materijali za 2018 godinu od Sunbrelle,pod brodski teak and holly brodska sperploca sa linijama belim i crnim,nov elektricni wc,tusevi su isto spremni cesme,bojler moram da nabavim sva nova creva za motor i vodu.
Sajle jarbola i mehanicki fiting ce biti od Sta-Lok kompanije ja sam postao diler njihov skoro tako da radim i za druge brodove rigging jarbola.
Sad samo polako da sve spakujem polako,upravo sada jurim panel za struju ac i dc.Treba mi alarm za bilgu ako krene voda imam 4 pumpe u brodu za izbacivanje vode i da uzmem rucnu jednu 120l/m ispumpava.Idem za mesec da pripremim leziste za motor (2414km) u jednom pravcu.Pa sad neka neko kaze da mu je komplikovano sredjivanje broda haha.

Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk

broker975fx:
Svaka cast druze, ja kukam sto mi je brod u Ostruznici i sto sada dok je na suvom moram dnevno da bijem po 50km.

Od Floride sam prakticno samo za Majami znao ali sada kada je bila Irma bas sam propratio i druge delove, stvarno vam je tu mnogo lepo, cak i manja mesta pored vode, kazi mi kog reda velicine su cene po marinama, sta se gleda sirina, duzina, godiste?

peckfilipovic:

--- Citat: broker975fx  19, 10, 2017, 09:57:08 pre podne ---Svaka cast druze, ja kukam sto mi je brod u Ostruznici i sto sada dok je na suvom moram dnevno da bijem po 50km.

Od Floride sam prakticno samo za Majami znao ali sada kada je bila Irma bas sam propratio i druge delove, stvarno vam je tu mnogo lepo, cak i manja mesta pored vode, kazi mi kog reda velicine su cene po marinama, sta se gleda sirina, duzina, godiste?

--- Kraj citata ---
Svi mi znamo samo za Miami,ali bio sam tamo 3 puta i nista posebno.Dosta prljav grad ali na Floridi svaki grad je lep na svoj nacin.
Marine naplacuju po duzini,oko 12$/ft to je u najvecem 90% marina.Imas negde da nadjes 7-8 (slip) samo vez,a negde i za preko 13.
Ako je brod presirok za normalne vezove onda ide na dugi dok ali mu naplacuju drugu cenu.
http://turtlecove-marina.com/

http://www.stpete.org/parks_and_recreation/marina/

Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju