E pa sinko dobro ti nama došao i bolje nas našao i što reče kolega iz kanala konačno jedro na vidiku , a posebno mi je lično drago ono za stara plovila pošto danas manje više svi jure neke novotarije . Ja lično ne bih mogao da živim sa amerima mada imam nekoliko i komšija i kumića koji su tamo već godinama i pitanje da li će se vraćati , ali oni su otišli mladi i odveli decu i prilagodili se , a ja skromno čekam penziju- 170 dana, sitno- i sanjam Gčku i grkinje. Dobro more
Hvala Tangabravo
Sto se tice njih ovde nemam nijednu zamerku.
Nisam nijednom u bilo kom smislu osetio da nisam odavde vec 3 kolena iako sam dosao pre 5 godina.To ponasanje prema strancima je za pohvalu jer sam zahvalan na lepom ponasanju prema meni do sada.
Izuzetno je lako raditi sa njima biznis,oni kao i mi pokusaju dobiti nesto povoljnije,stiskaju se da skupe pare da srede brod a neki vole vise pivo od broda na kom zive a ne da ga samo koriste kao rekreativno.
Dosta njih zivi na brodovima,skroman zivot,rade po marinama oko brodova i neguraju se za pare jer im netrebaju osim ako netreba nesto da se popravi.
Ja sam okruzen sa raznim ljudima,od onog sto nema za pivo do onog sto ima da nezna koliko ima.Ali sto moha zena kaze,vi sa brodova svi licite jedni na druge.
Pre neki dan sedi mi englez vec 30 godina bez papira zivi na brodu i dodje lik sedne sa nama pivo grk ima jedrilicu isto parkira porshea a ovaj sa biciklom i korpom na volanu.Pitam ga ja dok sedimo pijemo pivo posle posla reko"nisam znao da imas staru carreru"a on ce meni imam ih 15 est komada ali ovaj mi je najdrazi.Onaj englez mu kaze koji ce ti kurac 15

Eto,to je Amerika.Ovi sto vole camce mogu biti u milionima ali nikad neces videti da se kurce,da neznaju da se ponasaju ili da ponizavaju ovog sto nema.
Kod nas uzme golfa pa nema kraja hahaa
Ti za Grcku,a ja ako stignem za 2019 prolece da zavrsim planirano na brodu eto i mene u Jadran.Planiram da izdam kucu i odem bar godinu dana da plovim minimum godinu.
Posao ce da ceka,isplanirao sam svejedno da radim sa broda ovo a ovde me vec dosta kruzera zna sto su po Karibima.
Uzdravlje
Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk