E, ovako treba... > Enterijer
Volan i komande u kabini i van nje???
LSI:
Нека слика на којој се види цео чамац била би од помоћи.
Нећу се усудити да предложим позицију управљачког точка - то је, ипак, ствар власника.
Али бићу слуободан да подсетим на једну важну ствар: ма где било кормило, важно је да управљач има добар преглед у свим правцима.
Ако, уз то, треба да има и добру заштиту од сунца, ветра и кише - ето идеалног места!
Често сам се питао како многи власници чамаца с кабином, који имају ванбродске моторе с ручицом, управљају? Како било шта виде испред чамца или с оне друге стрене у односу на ону на којој седе? Ипак, људи се и тако возе - значи да може. А да ли је добро - сумњам. Удобно сигурно није.
Али у праву су и они који кажу да је управљач мало изолован ако је кормило у кабини а друштво натраг у кокпиту, јер заиста, мало ко седи у кабини током пловидбе, посебно кад је време лепо.
А можда би командни пулт могао да се изгради и избаци у простор на зиду кабине поред врата? Добијени простор у кабини могао би се искористити за нешто друго...
shomysss:
--- Citat ---А можда би командни пулт могао да се изгради и избаци у простор на зиду кабине поред врата? Добијени простор у кабини могао би се искористити за нешто друго...
--- Kraj citata ---
U ovom slucaju pult bi morao da ostane gde jeste zbog struje koja je razvedena a napolju pored vrata (gde je veslo) staviti volan i komandu.
A onda prostor unutra iskoristiti za neki frizidercic ili tako nesto
LSI:
--- Citat: shomysss 09, 10, 2017, 15:18:47 posle podne ---...
U ovom slucaju pult bi morao da ostane gde jeste zbog struje koja je razvedena a napolju pored vrata (gde je veslo) staviti volan i komandu.
...
--- Kraj citata ---
Командни пулт унутра а коримло напољу?
Мени се чини да то и није баш најбоља идеја. Управљати без да се виде сигналне лампице (а видим, има их доста), далеко од прекидача...?!
Размислио бих ја о томе.
Мислим да за доброг електричара не би требало да представља никакав проблем да жице превеже и продужи од места где су сад доведене до нове локације пулта.
Дакле, ја бих или изместио цео пулт и поставио кормило напољу или бих кормило поставио уз пулт где се налази сад и прикачио сајле одговарајућих дужина.
shomysss:
--- Citat ---Дакле, ја бих или изместио цео пулт и поставио кормило напољу
--- Kraj citata ---
To je vec ozbiljna problematika....Osim struje tu je i prepravka kliznih vrata i jos par stvari....
Tako da imam bukvalno te dve opcije : 1.Da ostavim pult unutra a da stavim napolju kormilo i komande ili
2.Da kupim duze sajle i kormilo da ostavim sve unutra
tangabravo:
Kod Adrije 500 to je lepo rešeno , sa desne strane vrata se montira točak kormila koji je povezan sa pentom i ručica za gas a ostavljen je prostor između klupe i kabine da se normalno sedi i da noge ne štrče
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju