E, ovako treba... > Enterijer
Volan i komande u kabini i van nje???
zankiki:
--- Citat: shomysss 09, 10, 2017, 16:21:50 posle podne ---
--- Citat ---Дакле, ја бих или изместио цео пулт и поставио кормило напољу
--- Kraj citata ---
To je vec ozbiljna problematika....Osim struje tu je i prepravka kliznih vrata i jos par stvari....
Tako da imam bukvalno te dve opcije : 1.Da ostavim pult unutra a da stavim napolju kormilo i komande ili
2.Da kupim duze sajle i kormilo da ostavim sve unutra
--- Kraj citata ---
Imao sam i komande i unutra i napolju, i definitivno sam za napolje.
Sa druge strane, ako ti neće sve biti na jednom mestu, onda bih kupio duže sajle i stavio unutra.
Zoran T:
Napolje...ne samo zbog "drustva i desavanja" vec i lakšeg izlaska na palubu,do bove,pristajanja,itd...
shomysss:
Hvala puno ljudi pomogli ste mi u odluci. Prakticnost pobedjuje estetiku-stavicu ih napolju na terasi...
Cime podmazati sajlu volana?
Nidza:
Evo jos jednog odgovora na tvoje pitanje, a na osnovu sinocnjeg dobrog klackanja na talasima Dunava usled Kosave.
Ako pogledas vecinu motornih camca sa kabinom koji su fabricki ili radjeni po projektu, videces da je komandno mesto uglavnom bar priblizno ako ne tacno na sredini duzine broda. To je savrseno smisleno za slucaj ako te uhvati nevreme i pocnes da "jases" talase jer se brod klacka oko te tacke, a krma i pramac su na krajevima poluge, a ti krajevi su verovatno najlosija/najneprijatnija mesta za boravak u tim uslovima (opet je pramac verovatno gori od krme za boravak u tim okolnostima). Vertikalna ubrzanja na krajevima su najveca.
I da, ako se odlucis da preselis komande ili bilo sta od te opreme, ucvrsti to fino, nemoj samo na primer da stavis navigacioni uredjaj na "sto" ispred sebe, u pomenutim uslovima sve to pocne da leti (u mom slucaju od sinoc mobilni telefon i knjiga s mapama, iako nista od toga nije bilo u upotrebi).
shomysss:
114
Hvala puno
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju