Mislim da drvo nije toliki problem jer je porozno (nije mazano) i njega skoro sve lepi. Sa druge strane je plastika (ili od čega mi je napravljen brod)

isto nemazana, oguljen do same plastike....
Elem, prošle godine sam stavljao armaflex izolaciju, i lepio UZIN lepkom. To je stvarno smrt kombinacija, nesme biti greške pri lepljenju, jer hvata bukvalno u istom deliću sekunde, i kako se u stvartu postavi tako stoji. Nema ispravke.
Preko armaflex-a sam istim lepkom lepio na armaflex eko kožu (sa zadnje strane je kao neka tkanina). Sreća, pa je došlo lepo vreme pa sam prestao sa radovima, istapacirao sam samo 20% broda. E to se u međuvremenu sve odlepilo, ne znam da li je problem u lepku (ne verujem, pošto sam istim lepio armaflex na plastiku i stoji odlično) ili u nečem drugom. Eko koža kao da se skupila?!, a lepak je čak i posle više meseci onako "tegljiv" i uglavnom se sve može odlepiti. Ima poneko mesto gde drži čvrsto, ali uglavnom ne.
Zato ću sada da uzmem letvice 1x2 cm (debljina armaflexa je 1cm, taman da legnu u nju), izroštiljam celu kabinu, pa onda u letvice šrafim tanak šper 3-4mm koji može da se savija prati linije broda. Svakako će da bude i lepše u drvetu, sada mi je čak i drago što se ovo odlepilo....
Već sam lepio neke letvice i lajsne sa oba ova lepka koja sam naveo i oba su držala. Doduše, siku je bilo moguće ponegde odlepiti ali krvničkim metodama (zabijanjem šrafcigera izmedju lajsne i plastike, pa na polugu), dok moment još nisam probao da odlepljujem, juče sam neke letve koje sam njim lepio vukao iz sve snage probe radi i drže...
Tako da su ova dva već probana, ali rekoh da pitam, možda neko ima i bolju ideju.