Као мали, питао сам се, кад су ми објаснили да је земља округла као лопта (знате, данас се многи труде да објасне да је она у ствари обична равна плоча, али шта ћу - ја сам као мали научио другачије), како то они, тамо у Аустралији, ходају - наопачке?
После сам научио да не ходају наопачке али често сам, гледајући како живе и шта раде, помишљао да је то све супротно него код нас - наопачке.
И ево, вечерас, преводим неки текст о пецању у Аустралији и наиђем на овакав део:
Ето како је то ружно! Преда мном се налазе 2 тоне европских шарана. Они су зло у нашим рекама. Они буквално уништавају читаву екологију.
И отимају храну од наших лепих домаћих риба као што су мари-бакалар, уништавају реке тако да бакалар не може да преживи. У Дениликвину постоји место звано Чарли Карп. Шта тамо раде? Скупљају шаране и претварају их у ђубриво. Зато кад следећи пут уђете у вашу продавницу, ... и кад помислите да вам треба ђубриво за цвеће, за башту, купите Чарли Карп. Јер не само што ће ваше дрвеће заиста брже да порасте, тако ову рибу уклањате из система и радите праву ствар за нашег мари-бакалара.
Стварно су наопачке!
Они га мељу и праве ђубриво, а ми срећни као мајмунчићи кад "брка" потегне...
Ма, мора да им нико никад није скувао праву рибљу чорбу од шарана. Па да, како другачије?