Nautika opšta... > Nautički priručnik
Upotreba GPS uređaja na vodi
Terca:
izmerićemo, moram da napravim brejkaut kablove i da turim ampermetar, i to bi trebalo na 12V...
Uopšteno i kod jedne i kod druge varijante može da se optimizuje, kod RPI najviše troši displej, možeš da pogasiš wifi i BT... kod laptopa možeš da utrneš hard disk, recimo na mom malom S10 ima SSD 4G, a male distribucije linuksa kao što je navigatrix trče i sa SD kartice...
Dajmo šansu jeseni još koju nedelju pa onda igranje.
zankiki:
Meni je zadig hteo instalirati driver samo na desktop-u kući, na oba laptopa je bilo driver instalation failed. Ali sam uspeo sa ovim da instaliram winusb
http://visualgdb.com/UsbDriverTool/
zankiki:
Juče sam konačnio uspeo da dobijem AIS kod mene, preko USB-a za DVBT-2 (sa tim što nikad nije hteo da prikaže DVBT2, ne znam zašto ga nisam bacio) eek
3m koaksijalnog kabela, po metra oblankovano... Zadig nije hteo da instalira driver, pa sam koristio usbdrivertool... Takođe, plugin za opencpn mi ne radi ni na jednom laptopu, ne znam zašto, stalno izbacuje nešto failed to open... Pa sam koristio aisdeco2...
Sve je prilično jednostavno, najdalji brod koji sam video je bio na 1.5km od mene, sad da li drugih nije bilo, proveriće se ovih dana.
Bakara:
Super, to je ohrabrujuće. Taj nije hteo da ti radi kao DVBT-2 verovatno zato što je u stvari DVB-T :D
zankiki:
Piše na njemu, a piše i na čipu unutra, ili štampanoj ploči, nisam siguran...
Ali nikad nije hteo da nadje ni jedan kanal... Nije ni bitno, idem sad da plovim, pa ću ga usput malo i testirati.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju