Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Nevreme na reci - saveti i iskustva

<< < (14/16) > >>

zankiki:
Zato ja često kad je vetar i oluja (naravno, ne kao ona što je bila u nedelju) pravac na brod pa na Dunav...
Naravno, dok sam na vezu sklonim sve što može ad se prevrne. Vrlo dobro znam kako mi se brod ponaša na talasima, a i zanimljivo je malo se truckati.  25648

Jednom sam plovio od malih voda do Belegiških ada sa jakom košavom u leđa... Vrlo naporan posao, talasi oko metar, naravno brži od mene. Svaki zakrene zadnji deo za 45 stepeni. Nije bilo opasnosti, ali su mi ruke utrnule od kormilanja.

kole:

--- Citat: markus  22, 09, 2017, 00:31:42 pre podne ---U par navrata mi se ugasila moja Honda, jer sam bio na vrhu talasa  i motor je ostao bez hladjenja, pa se automatski gasi.

--- Kraj citata ---

Mogu da zamislim koliko je ovo bilo stresno, ali sam siguran da ne treba da se gasi na vrhu talasa. Čak ni da se skroz pregreje. Vanbrodski motori prelaze u "safe mode" sa ograničenim brojem obrtaja, čak i kad ostanu bez pritiska ulja.

Zoran T:
posledice na trecoj obali posle nevremena...tu negde smo menjali stift na penti... 7645218764198

Drivee:
Voleo bih da sam mogao snimiti moju situaciju. Ovi talasi i vetar nisu nista sto se meni desilo. Mislim da je ovaj tabanas imao srece, da su bili jaci talasi, krenuli bi da zasipaju camac i to samo jer nije isao niz talase.. uvek je bolje niz talas po nekim uglom pa onda uzvodno.. Kada su u pitanju veliki brodici,  brodovi, camci, to je lako. Kada je u pitanju camac od 5.5 metara, e tu treba biti majstor.. jedan talas moze da potpi camac..

Na Saranu, Petrovaradin, potopljeni su svi camci koji su bili na obali..

Zoran T:
pa nesto mi bas nije palo napamet da i snimam  kuku dok smo se provlacili kroz talase al kad sam se dokopao obale  6589...juce prosao trecom obalom i bas je napravilo haos po obali...ona je direkt na sever okrenuta vecim delom i jaka matica i panjeve je pod vodom je ispomeralo i neke odnelo...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju