Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Nevreme na reci - saveti i iskustva

<< < (12/16) > >>

Bećar:

--- Citat: STG  21, 09, 2017, 10:39:45 pre podne ---
I da, zaboravih: ponovo gledam snimak iz Grocke. Zar nije mudrije nastaviti nizvodno sa vetrom u ledja ili slicno, doci do donjeg spica ade, pokusati okret uz samu adu i tako se zastititi u samom okretu od bocnog vetra, aonda nastaviti uzvodno ili vec...?

--- Kraj citata ---

Za vožnju niz vetar nisam siguran koliko je bezbedna.Imam loše iskustvo . Oluja nas je uhvatila kod Slankamena  a talasi su bili toliki da je prilikom ljuljanja čamca  ,elisa čamca izlazila napolje.Elem,kada sam krenuo niz talase,počeli su da me nekontrolisano bacaju levo desno.Nisam mogao kontrolisati čamac i rizikovao sam da me okrene bočno na talase i tada... Svemu ovome je verovatno doprineo i slab motor ( Tomos 4 koji nas je ipak doveo do obale - hvala mu ) ) i ravno korito.
Ja sam mišljenja da se vozi uz talase pa makar te taj kurs odveo 500 m dalje od željene destinacije. Vožnja uz talase sa blagim zaokretom motora ka obali.
"Sporo " napredujemo ka obali ali mnogo bezbednije

Bakara:
Gorance, koliko ja vidim na onom kabinasu je pozadi okacen vanbrodski motor. Da ga je okrenuo nizvodno, postoji velika verovatnoca da ga talas zapljusne i ugasi, a onda nema pomoci. Sve mi se vise svidja ideja da ugradim brodski motor u ovo moje...

Bakara:
P.S. Sve spojeno u ovu temu, a Miletina tema o pasari ociscena.

MiletaStamat:
Bogami Zox dobro vas je talasalo, ali sve je tzp prošlo znam da ste uživali s čamcem na moru. Sad imaš i malo više iskustva i drugi put će biti mnogo bolje ilepše. Hvala za očišćenu temu PASARA ISTRANKA, a ova tema će nam svima trebati što zbog prenošenja svog iskustva sa reke, kao i zbog slušanja iskustva naših drugara, a sve zbog bolje beznednosti na čamcu.

STG:
Jasno je da vanbrodski motor u ovom slucaju ima svoje mane, ali da se ugasi kada ga zalije talas - to nije tacno.
Verovatno da to moze da se desi, ali u kom procentu je zaista manje vazno.
Imao sam tu situaciju, da voda preliva preko motora neko vreme i honda nije stala. Nije bilo prijatno, ali nije stala, to je najbitnije.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju