E, ovako treba... > Plovila

Novi brodić - Albin 25

<< < (17/67) > >>

Bakara:
P.S.

Sve što smo pričali vezano za moj Albin25 i motore je prebačeno u ovu temu.

Alexa:

--- Citat: Zox  12, 11, 2017, 12:14:18 posle podne ---У Албину је био дизел мотор (велики обртни момент) од мислим (али нисам сигуран) 20-30КС. Значи бензинац од 9,9 неће имати исте перформансе. Зоран ти саветује 15-ку 4Т и слажем се сњим. 4Т ће трошити мање од 2Т, 40КС, а та снага ти није потребна као што Ниџа рече - није то глисерско већ депласманско корито и изнад одређене брзине ће се само издизати, мало брже ићи, а требаће огромна снага и велика потрошња горива, поготово ако је 2Т. А, за тих пар km/h  то нема смисла.
Мој пријатељ има обичан лимени чамац од неких 6 метара и на њему 2Т Меркјури од 20 коња који сам му ја продао пре 2 године. Мотор је прејак, јер брзина дође до неких 10-12 km/h на трећини гаса и мало троши. На пуном гасу иде само 16km/h и троши као авион.

--- Kraj citata ---

Evo, ovde mozes da vidis istoriju "Albin"-a. Prvobitno su ugradjivani motori od  22 ks a kasnije "Volvo" MD2B i MD3B od 25 i 36 ks.
http://www.albinbc.com/home/albin-25-history

Alexa:

--- Citat: Zox  12, 11, 2017, 14:06:13 posle podne ---Значи ишли су и до 36 коња.   ok     
Ма нема брате, ФАБРИКА је ФАБРИКА. Знају они зашто су то уграђивали. Са њим преко делте Дунава у Црно, Мраморно, Егејско море и правац Грчка. Много леп чамац, боље рећи бродица!

--- Kraj citata ---
Kod mene je MD3B od 36 KS, gura uzvodno kao i nizvodno.

Bakara:
To kod tebe je po mom misljenju najbolja varijanta, tri cilindra rade sigurno mirnije od 2 cilindra, a snage vise nego dovoljno.

Alexa:
Volvo MD17C, malo naprednija varijanta se isto ugradjuje, jako dobar motor. Ja sam trazeci sebi brod poredio sve te stvari i isao toliko daleko da sam na Youtubu slusao zvuk jednog, drugog, treceg... da odredim koji mi je najmiliji za usi  stri. Jedino sto nisam imao srecu da kupim sa krmenom platformom tako da to moram sam da napravim  kuku.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju