Moram da se zahvalim svima što su se uključili u ovu diskusiju da mi pomognu, jer sam neke stvari zahvaljujući vama bolje razumeo, a što je još bitnije, video i u praksi :)
Juče sam malo plovio pa sam video neke stvari. Džonika je radio perfektno kao i uvek, ali se tačno primeti kad krećem ili kad hoću da se zaustavim da mu treba malo više vremena ili obrtaja da se to izvede. Pretpostavljam da bi se to sa nekim HT motorom eliminisalo. Sve vreme sam plovio sa pola gasa i nizvodno sam išao oko 11-12kmh, uzvodno sam sa tim gasom išao oko 7kmh. Siguran sam da bih sve to imao i sa 9.9ht.
Ono što Nidža kaže je u pravu, da korigujem očekivanja brzine i realne snage...
@ZoranTTi svakako znas bolje, i ja bih radije uzeo 15hp samo high trust, čini mi se da bi to bilo prava mera, samo ih je teško naći za normalne pare.
Za sad se bližim odluci da uzmem 9.9ht, pa da guram sledeću sezonu i vidim šta mi tačno treba za ovaj brodić. Sa tim motorom ću onda imati i anlaser, i dopunu akumulatora, a verovatno i manju potrošnju. I dalje bih najviše voleo da se u njemu nađe neki dizel od 20 i više konja, ali sam siguran da je to velika procedura i muka da se uradi, pa ću prvo da vidim koliko sam uspeo da provedem vremena na brodiću, i gde sam sve stigao sa njim te prve sezone. Ako to bude nešto malo, onda mi se ne isplati cimanje oko traženja dizel motora i njegovih komponenti, ugradnje i ostalog šta to nosi..
@broker975fxPreneću informacije svakako, samo da to realizujemo :)
ZoxEh da je samo stvar u dizel motoru i njegovoj ceni... Ono što me najviše odvlači od toga sada u startu su majstori. Dok se brodić izvadi, pa majstor dok pogleda ovo pa ono, pa fali ti jedna stvar, pa dve pa tri, cenim da bi me to koštalo jedno 6 neizvesnih meseci na suvom, a verovtno finansijski neizvesno do samog kraja
@Zveki66 
Puno ti hvala na ovoj opciji, voleo bih da to probamo, jer sam sad više za varijantu nekog high trust-a bar za sledeću sezonu ili dve. Bićemo u kontaktu.