E, ovako treba... > Plovila
Novi brodić - Albin 25
Bakara:
Jesam ribolovac, i za pecanje mislim da će mi zadnja platforma biti dovoljno velika. Naravno da je za to zgodnije da nema zadnje kabine i da je krmeni deo niži, ali moćiće i ovako. Do sad mi je, što se tiče Dunava, akcenat malo više bio na plovidbi i boravku u prirodi, a malo manje na pecanju pa me za sad to ne brine mnogo :-)
broker975fx:
Ima kod buse nesto od tih imitacija, mislim da nema na stanju ali moze da naruci. Video sam dve varijante, jeftinija je prakticno stampa a skuplja je onaj kompozit. Samo to mu sve dodje skupa zajbancija ima pametnijih stavari uvek za spiskati, mada da je lepo i nema sta
neptun:
Bilo je na sajmu tih imitacija.vajlda se daju mere ,a oni onda izrezbare i uklope imitaciju dascica.ranije su bili neki vestaci koji su bili dosta losi.gledao sam to na moru,cim pocne da propada izgleda lose.ove novije mi deluju bolje.
Ima raznih materijala za palube koji nisu imitacije drveta.postoje protivklizne povrsine sa onim sitnim piramidama od plastike koje se lepe na palubu.izgledaju lepo,al je to dosta skupo,ima i nekih kojie su malo mekse,kao neka guma sa teksturom,raznih boja. Sad ima da se kupi u bg. kivi grip koji se nanosi valjkom.8000 dinara je kutija za 2-3m2.nesto nisam siguran kako to izgleda,mada sam video na jednom brodu.dobro je sto se tice klizanja i lako se pere,ali mislim da nije lako naneti i napraviti teksturu,a da to ispadne lepo.oni dodaci farbi,kao onaj hempelov prah i sicni proizvodi ne valjaju.to sam probao.ne moze posle da se opere paluba a i ruzno je.tikova paluba nije za male brodove,osim mozda u kokpitu i po neki detalj.odrzavanje tikove palube je bas nezgodno.svako cas se maze uljem,a jednom godisnje mora i da se riba nekom hemijom,inace posivi.ja se spremam da sredjujem palubu ove ili sledece godine,pa sad skupljam informacije.
Prosto everovatno koliki je to posao.da se poskida sav okov,prozori,ograde,svaki sraf sa palube,da se ofarba ,urade protivklizne povrsine i sve to vrati
broker975fx:
Jbg sve je to ok ali ne u njegovoj prici. Taj brod bi trebalo da ima dobru autonomiju, hajd zamisli krenes na dve nedelje sa porodicom recimo na Djerdap. Sracunaj koliko ti para treba za corbu ali ne samo to, jbs pare, gde ces bezbedno da nosis toliku kolicinu benzina. Bices osudjen da vucaras kante i stalno razmisljas gde ces sipati gorivo. Za taj tip broda je ili dizel ili cestiti cetvorotakni VB. Ove zujalice su super za pomocni camac i za svrckanje po lokalu
zankiki:
I dalje kažem da ne treba bacati pare na tu yamahu... jeste da je jeftinija od 4T, ali kad je uzmeš biže zezanja, ugradnja, pravljenje sajli... Na kraju ćeš opet biti u minusu na tome, a u startu znaš da nije trajno rešenje.
Ako ništa pozjami 25KS od nekog pa malo probaj kako ide... Makar neki stariji 4T, pa može da ostane i za stalno ako se ne predomisliš za brodski.....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju