E, ovako treba... > Plovila
Novi brodić - Albin 25
Drivee:
--- Citat: Zox 08, 11, 2017, 16:42:20 posle podne ---
Drivee - Блок је исти за Јамаху 40 и 50 аутолубе. Веза: http://www.yamaha-motor.com/assets/service/manuals/1/LIT-18626-06-58_1385.pdf
Нисам чуо да радилице пуцају као кокице. Имао сам 40КС, експлоатисао га преко 2 године увек преко 4000 - 5000 обртаја и никада му ништа није отказало, а камоли пукло. За све време сипао сам само гориво и адекватна Јамахина фабричка уља. Сваки пут је палио на један до два зуба и такав је и продат.
Ово је прича о мотору у 100% исправном фабричком стању са редовним одржавањем по радним сатима.
Ако причамо о кршевима које је променило 1001 власника, онда је сваки мотор ТРУБА, па и онај из Доџ Чарџера са 8 цилиндара у "V" распореду и запремине 7200 kubika, јер и тај постане једног дана крш.
Једно од предуслова за дуговечност мотора је какво уље сипаш и да ли мотор одржаваш на радне сате. Људи сипају крш од уља и после се жале како мотор не ваља, а код 4Т га мењају тамо неког дана, месеца, неке године кад се сете. Не иде то тако...
--- Kraj citata ---
Dule, Zox, ja nisam nacuo vec video kod drugara. Razgovarao sa njim oko toga i to je to. Dva puta je radilicu menjao. To im je generalna mana. Pricamo o motorima koji imaju sada vec 20 godina, nepricam o novim motorima iz fabrike. Takodje, delovi..pogledajte cijih delova ima najvise i neka neko SAMO PROBA da nadje radilicu za 40ks yamaha autolube. Nema sanse! Motori imaju manu i to je to.
DuleN:
Drive,
Ja nikako ne smatrm da sam naj pametniji, vec da sam godinama koristio Yamaha motore, poslednji ovah 40HP, i da nisam imao velikih problema. Jeste bilo popravki, ali nikada nije otisla radilica, iako sam te motore akao samo tako...
Kao sto napisah, sada imam nov motor Mercury ( mart 2016 godina). Kad sam ga dobio, svi mi pricali: ma nista ne trose cetvorotaktni, ma super su, jeftinije.... al mi niko ne rece da ima nulti servis, pa svake godine konzerviranje ,... I tako, dosao ovlasceni serviser na nulti servis, odradio dvadesetak minuta i kaze 250 evrakija ....Toliko nisam za sezonu trosio za gorivo sa autolube... Aj bolje da cutim...
srsa:
Немој Дуле да ћутиш, него реци све. Управо то и јесте питање : четворотактни или двотактни и то у свим параметрима, и снага и потрошња и тежина и одржавање и поузданост и бука и цена и ..... umnik
broker975fx:
To je uvek vecito pitanje ali u ovom konkretnom slucaju mislim da nema dileme. Za pomocne camce koji imaju maticni brod kao i camce koji su u lokalu ima smisla ici na dvotakne masine. Za brodice poput ovog resenje je ili unutrasnji dizel sa svim svojim prednostima i manama ili cestit VB do 25ks a po mogucnosti iz ht serije.
Ima i neka kompromisna varijanta ali sam to do sada video samo dva puta a to je VB dizel. Nista o tome ne znam, predpostavljam da je sranje jer da nije bilo bi toga vise. Snaga je bila oko 45ks ali ipak je to verovatno lose resenje.
Znaci po meni Bakara trebalo bi da razmisljas drugacije, vise nemas camac vec brodic, u ostalom da li si video i jedan brodic koji ima barem malo vecu godisnju satnicu a da ga tera cvaja.
DuleN:
--- Citat: srsa 09, 11, 2017, 19:38:28 posle podne ---Немој Дуле да ћутиш, него реци све. Управо то и јесте питање : четворотактни или двотактни и то у свим параметрима, и снага и потрошња и тежина и одржавање и поузданост и бука и цена и ..... umnik
--- Kraj citata ---
Srso, druze moj ,
Mogao bih ja teoretisati dan do podne, ali nema potrebe...Zbog posla i obaveza, ja sam ove godine napravio 12 sati plovidbe. E sad reci mi, na te sate ima li u opste veze kolko mi motor trosi na sat?
I to "na sat" sta znaci???
Ja na sat na 3/4 gasa trosim 10 litara i predjem 40 km, tomos 4 na sat trosi 2 l i predje 6 km... Ko je stedljiviji? Moj Mercury 50 ili tomos 4?
Kada ce mi se isplatiti Mercury 50 koji je kostao skoro 6000 eur u odnosu na stari motor koji sam platio 1600 eur? Bez da ulazim u onaj deo koji se zove godisnje odrzavanje...
Necu vise...
Aj na zdravlje...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju