E, ovako treba... > Plovila
Novi brodić - Albin 25
zankiki:
Ja sam na prvom brodu imao u startu još manji, mislim od 27 litara i ništa mi nije falilo... Siti smo se naplovili, a jedino što je bitno - da se hrana ne pokvari, je odrađivao... Sigurno da ćeš biti zadovoljan...
Kada sredimo na brodu mnoge druge stvari, onda se počnemo baviti i sitnicama, u takvom nekom momentu ćeš ga promeniti barem za plinski, ali sa standardnim vratima, mnogo je konforniji za korišćenje...
Bakara:
Da, ne sumnjam da je komforniji. Interesantna mi je deklarisana potrosnja, 10.5g/h, po toj racunici bi sa bocom od 5kg mogao da radi skoro 20 dana bez prestanka. Neka je i 10 dana sa tom kolicinom plina, meni je dovoljno thumbup thumbup
zankiki:
Najveći dobitak sa frižiderom za struju je komora za led, gde bez problema možeš poneti zalihe mesa za više dana....
Za sve ostalo je dobro služio i plinski.
vepar:
Hmmm nisam siguran za dubokoprazneci akomulator. Jako su skupi, nerealno... a pune se nizim naponom od klasicnih startnih, tako da ga ne treba prikopcavati da ga dopunjava motor osim ako se ne zameni regler punjenja. Mislim da je punjenje motora ipak glavno punjenje jer radi kad god hoces :) a ujedno je i nus proizvod voznje :) :) :) za nekoliko sati voznje akomulatori su skroz puni i miran si.... inace bez frizidera na struju i bez webasta sa 1 velikom solarnom plocom i 100ah obicnog startnog akomulatora si 100 % miran ma koliko trosio struje.
vepar:
Sto se tice plina ja sam imao veliki problem dokle nisam prelomio da nosim rezervnu bocu sa sobom. I pored toga sto mi velika boca traje 20 dana rada frizidera od 110l i kuvanja ja opet ostanem bez plina kuku kuku kuku tesko je proceniti koliko jos ima u boci, a i boce se vise ne dopunjavaju nego se menjaju pa mi je zao da im vratim polupunu bocu. I onda je cedim i na kraju negde u 3 lepe ostanem bez plina. Sada nosim jos jednu u pramcanoj komori i kada nestane plina samo je zamenim, a dopunu obavljam u NS.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju