E, ovako treba... > Plovila

Novi brodić - Albin 25

<< < (44/67) > >>

zankiki:

--- Citat: Bakara  26, 07, 2018, 10:01:29 pre podne ---Na nekoj temi smo pricali o pomocnom motoru, pa da prenesem informacije iz prve ruke. Uzeo sam Tomos 4 kao pomocni motor, iznenadio sam se kako lepo ide uzvodno, na punom gasu idem 6-6.5km/h uz Dunav. Vise nego dobra brzina  thumbup

--- Kraj citata ---

Mi definitivno ne plovimo po istom Dunavu... I nikako ne mogu da uzmem takvu informaciju kao merodavnu.
Da Marissa ide iz Dunav sa T4 6-6,5, istog momenta bih pretopio brodski motor u sidro, i vozio sa T4.

Ja sa brodskim na punom gasu idem uzvodno 8-15 kmh (kako gde), a mogu da idem i 18kmh (u kontra toku  lol)

Tako da uopšte davati brzinu uzvodno je totalno bezveze... Napiši kolika je realna brzina...

Bakara:
Kako ti racunas realnu brzinu? Ja nemam nigde stajacu vodu, jedino da vidim kolika je brzina i nizvodno na istom delu, pa da imamo i taj podatak.

zankiki:
Upravo tako...
Izmerim prosečnu brzinu koliko sam išao recimo 1 minut uzvodno, pa okrenem i odvezem istu deonicu nizvodno.
Sredina od toga je prilično tačna brzina...

Nije da sumnjam u tvoje podatke, ali ono što često napominjem je da Dunav teče od 1 - 7.5 km/h (bar ono što sam lično doživeo)... Tako da je taj podatak onda poprilično relativan.

Bakara:
 thumbup

Terca:
Ovo je pravi momenat za malo zanimljive matematike:
recimo da Dunav teče 5km/h konstantno... a neka brod plovi na mirnoj vodi 10km/h, što će reći uzvodno 5km/h u odnosu na zemlju a nizvodno 15 km/h.

I sad ide pitanje: kolika će biti prosečna brzina broda na relaciji Novi Sad- Zemun- Novi Sad (recimo da u jednom pravcu ima 75 km)?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju