E, ovako treba... > Plovila

Novi brodić - Albin 25

<< < (42/67) > >>

Bakara:
U pravu ste Neptune, mesto jeste izloženo talasima i razmišljao sam kako to da obezbedim. Gume fiksirane za šlep sam ofarbao u belo, pa ako ništa bar ne ostavljaju tragove, a sigurno da nisu najsrećnije rešenje...
Mislim da bi dobro došlo par većih, okruglih bokobrana(kao lopte), a njih bih pre fiksirao za šlep nego za moj brod. Kad su baš veliki talasi, u slučaju da su vezani za Albin, postoji mogućnost da bi ih ljuljanje broda izbacilo na onaj prilaz paralelno sa brodom, i ne bi zaštitili moj brod.
Naravno, brod ima svoje bokobrane koji su uvek sa strana...

Hvala na prijateljskim savetima, javite se ako me vidite na marini thumbup

neptun:
Nije lako da brod na stalnom vezu ne dobije neko ostecenje ako je vezan tako uz ponton.tu je jos nezbodno sto voda stalno gura brod na taj prilaz,mostic.ako brod ima neku farbu preko zelkota,a cini mi se da vas ima, farba ce sigurno stradati,zelkot moze duze da izdrzi,al i on nije vecan na takvim mestima..voda iz reke ima u sebi pesak i kad dodje na bokobran radi kao smirgla.a bokobrani se vezuju za brod da bi brod pri ljuljanju bokobranima strugao o ponton,a ne bokobranima o trup broda,kao kad su vezani za ponton.
Taj moj sistem sa stapovima je radio odlicno.stap je vezan za slep kanapom,a na drugom kraju stapa kanap pa na brod.jedan napred ,a drugi nazad.stapovi su bili oko 1,5-2 m i nisu dozvoljavali da brod pridje do pontona.nikad nije dodirivao ponton.
Malo je to bilo komplikovano za namestiti,ali se  nije ni malo ostetio za dve sezone.

neptun:
Javljam se kad dodjem u klub sledeci put.

Bakara:
Dogovoreno  thumbup
Bas me interesuje taj sistem koji ste koristili na vasem brodu, uzivo mozda dodjemo i do nekog resenja  114

zankiki:
Kempi je radio, cene se više ne sećam, pošalji mu pp pa ćete se lako dogovoriti.
Ovo isto treba u novu temu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju