Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Pozdrav iz Obrenovca
DuleN:
STG
I Mileta i Laza su hteli da budu od neke koristi coveku koji trazi splav, pa ih ne treba osudjivati, jer ih oboicu poznajem i znam da imaju samo dobre namere...
Sto se tice samog spllava, on je nesto sto je sastavni deo marine u S.Slankamenu, jer je tu vec godinama i postao je nesto kao zastitni znak nase marine.
Dimenzija 8x6m, sa kucicom koja je 3.5x4m. Izgradjen je na buradima (cetiri reda po duzini) ucvrscenim sipkama za skele. Burad su redovno menjana i u dobrom su stanju. Kucica je izradjena od dasaka, sa izolacijom , koja je debela mislim oko 5 cm, ali nisam siguran... Osim kucice i terase, na splavu postoji uradjen i wc. Uradjena je i instalacija za vodu, ali nije prikljucen na vodovodnu instalaciju, vec samo na struju.
Sto se tice eventualnog transporta ovog splava, to bi eventualno bilo moguce sa malo jacim brodom ( kakva je Tisa u nasoj marini) ali samo po izuzetno mirnom vremenu i polako, jer ovaj splav nije bog zna koliko plovan, zbog same konstrukcije...
Splav je objavljen za prodaju, sa cenom oko 4500 eur i mogucnosti da ostane na istom mestu u marini S.Slankamen... Naravno, eventualni novi gaza bi placao vez i ostale troskove u marini...
Eto nadam se da je sada malo jasnije...
LSI:
Не бих коментарисао квалитет сплава са слике - ми који смо били на њему, знамо да је сплав обновљен прошле године, замењена бурад, замењене греде, ушушкан кров и још много тога што је потребно за удобност. На тераси има довољно простора за повеће друштво и много се дана и вечери са те терасе Дунавом ширио звук гитаре и песме веселог друштва. Е сад, да ли се неком такав сплав допада или не, то је већ прилично лична ствар и о томе не бих. Да се Бешлију допао, вероватно би се јавио с таквим питањима.
Ја бих се осврнуо на други део Горанчетовог коментара.
Ни ја нисам баш сигуран да би транспорт био лак и једноставан.
Није то исто кад такав сплав плута у марини, обезбеђен конопцима и сидрима, и кад се нађе на отвореном току Дунава. Лично, питам се шта би се десило да се такав сплав нађе на Дунаву по ветровитом дану? Колико би био стабилан и управљив? Да ли би га могао вући само један тегљач? Каква врста тегљача и која снага?
Можда би баш од Горанчета могли да чујемо мало више о свему томе, обзиром на његову професију и искуство? Мислим да би такав коментар био од користи неким другим будућим власницима сплавова, да размисле о његовим коментарима и упозорењима приликом договарања куповине, јер кад једном дају новац, а онда се нађу у "небраном грожђу", онда је касно.
Bakara:
Na stranu sve ovo o splavu, vidim da je tema malo starija jer je započeta u avgustu, a "Beshla" je jedan jedini put posetio forum i to baš tad kad je i otvorio temu :-)
Pretpostavljam da je i zaboravio za ovu temu, ali nadam se da nisam u pravu.
DuleN:
Bakra,
Nisam obracao paznju na datum. Tek sada to vidim, ali mi se cini da treba pogledati i ovog "clana" - Nuttinut... Nesto mi mnogo lici na bota...
Bakara:
Treba treba, pogledaću
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju