Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Нешто ново на води (за мене!)
MiletaStamat:
Neka tako i treba, neko svake godine uredno registruje, neko samo jednom ili ni tada, a uživa na vodi podjednako. Samo kad bi tako bili revnosni za sve, da kažnjavaju i ove što ostavljaju smeće svuda iza sebe, i na reci i pored reke. E sad valjalo bi se izboriti za neke povlastice prilikom registracije, da se ugledamo i na mnogo sredjenije i bogatije države oko nas.
Ljuba:
Ja bio na Tisi 10 dana u prvoj polovini Avgusta i kontrole nije bilo a valjalo bi jer bez toga dripci svašta mogu da rade.
Ovo je očigledno kampanjska akcija ali bolje i to nego ništa.
U povratku zanoćim na Deda Gavrinoj adi na Dunavu i u sred noći vidim strujaroši krenuli u akciju. Što njih ne podkače sa tom kontrolom?
LSI:
--- Citat: zankiki 21, 08, 2017, 08:09:15 pre podne ---Neka, neka... Osećam se kao debil što registrujem brod za džabe sajkaca
--- Kraj citata ---
Ех, да је бар за џабе!
neptun:
I ja registrujem stalno, a ni sam ne znam zasto.sta placamo tamo i cemu to sluzi. Cista otimacina.deru mene ,deru ovog sto drzi marinu ko zna za sta sve.
Nema u gradu ni jedna rampa da valja,niti kran,nema pumpa,samo smece i beograd na vodi...
Voda prljava, pogledajte samo cukaricki rukavac na sta lici.
Dozvole nase niko ne priznaje, plovidbena cirilicna, traze ti prevod u inostranstvu, tehnicki pregled ne sluzi nicemu, nikoga ne pritiskaju da ima sigurnosnu opremu...da nemamo dozvole, ni plovidbene ni kapetaniju ni policiju.na vodi bi bilo isto kao sad.
DuleN:
Ne vidim razlog da se dize tenzija oko kontrola na vodi...
Zakonom ( kakav on god bio) je propisano da plovilo treba da bude registrovano kao i da onaj koji upravlja plovilom treba da ima dozvolu za to.
Ja svake godine uredno placam registraciju svog camca. I ja i supruga imamo polozen ispit. Na camcu imam sve sto je propisano zakonom.
I ono sto je po meni naj vaznije: kada sam kupovao camac jasno mi je bilo sta drzava trazi od mene kao namete i na to sam precutno pristao, samim tim sto sam kupio camac ! I nek me kontrolisu svaki dan, bice mi drago sto postoji neko na vodi ko se brine za bilo kakav red i poredak ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju