Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Нешто ново на води (за мене!)
srsa:
--- Citat: DuleN 21, 08, 2017, 16:59:33 posle podne ---Ne vidim razlog da se dize tenzija oko kontrola na vodi...
Zakonom ( kakav on god bio) je propisano da plovilo treba da bude registrovano kao i da onaj koji upravlja plovilom treba da ima dozvolu za to.
Ja svake godine uredno placam registraciju svog camca. I ja i supruga imamo polozen ispit. Na camcu imam sve sto je propisano zakonom.
I ono sto je po meni naj vaznije: kada sam kupovao camac jasno mi je bilo sta drzava trazi od mene kao namete i na to sam precutno pristao, samim tim sto sam kupio camac ! I nek me kontrolisu svaki dan, bice mi drago sto postoji neko na vodi ko se brine za bilo kakav red i poredak ...
--- Kraj citata ---
clap clap clap 114
Ljuba:
U redu je to Dule (da ne raspravljamo sad o klasičnoj otimačini u koju se pretvorila registracija) ali šta ćemo sa situacijom koju je država sama proizvela nakaradnim ponašanjem svojih službenika?
Radi se o samogradnji, do feb-marta su važila jedna pravila a posle posete nadležnog lica kapetaniji naprasno su počeli da primenjuju druga pravila koja jednostavno nije moguće ispuniti, bar oni koji već imaju takva plovila.
Zato sada imamo situaciju da ljudi ne mogu da registruju plovila iz samogradnje sve i da hoće a takvih je na stotine.
Kod mene se radi o pomoćnom čamcu koji sam hteo da uvedem u registraciju, kada sam ga pripremao onda je moglo a kada je bio gotov e ne može. Ja bez njega ne smem u plovidbu, on služi da može i glava da se spasi i mada me kontrola nije pritiskala zbog toga jer mi je brod registrovan...svejedno, ima puno ljudi koji su se našli ni tamo ni vamo zbog bezobrazluka administracije.
Ako već mora registracija pa dajte onda ljudima fer uslove, ne ponašajte se prema njima kao zlotvori.
DuleN:
Ljubo,
Nema nigde fer uslova, veruj mi...
Proveo sam 27 godina u inostranstvu i kada se to sto je tamo gleda odavde, sve je super truper... Jer samo se zagrebe ono sto je odozgo, a ono sto je sustina niko ne komentarise...
yopatami:
Da li je u potpunosti tačna informacija da se samogradnja više ne može registrovati? Misli se na prvu registraciju?
Šta je sa produženjem registracije plovila iz samogradnje? (pr. Unazad 10 godina čamac redovno registrovan.)
Takvih plovila je na našim vodama najviše, zar ne?
Misha D:
prva registracija samogradnje je stopirana, produžetak ranijih samogradnji je normalan, naravno.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju